El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE rebaixa Puigdemont a “un fugit” i defensa la taula de diàleg: “No és cap engany”
  • CA

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha assegurat que les crítiques que va fer Carles Puigdemont a la taula de diàleg durant l’acte a Perpinyà no canvien el que s’ha acordat en aquest fòrum, i que “no és cap engany”, com va afirmar l’exconsellera Clara Ponsatí.

En roda de premsa després de l’Executiva del PSOE que s’ha celebrat aquest dilluns, Narbona ha rebaixat les opinions de Puigdemont a les d’una persona fugida de la justícia “que ha d’anar a 40 quilòmetres de la frontera” per celebrar aquest acte. “És més, com més cridin alguns contra aquesta taula més útil pot ser”, ha afegit.

La dirigent socialista ha assenyalat que són clares les divisions dins de l’independentisme sobre el procés de diàleg a Catalunya, com es va veure en el mateix acte de dissabte: en paral·lel a les manifestacions de Ponsatí o de Puigdemont es va projectar un vídeo d’Oriol Junqueras en el qual el líder d’ERC defensava la taula.

Ha insistit que aquesta via de diàleg és l’única possible segons el PSOE per reconduir la situació i que continuarà endavant tot i que sigui complex. Donarà resultats amb “lentitud”, ha afegit, perquè arribar a un “retrobament” no serà una cosa immediata, però “en absolut es pot acceptar que sigui un engany”. Entre els resultats que ja ha donat, ha explicat Narbona, hi ha la declaració conjunta de les parts per valorar positivament la primera reunió.

Crsitina Narbona ha reiterat les seves crítiques als dos extrems que segons ella no accepten la taula, tant del cantó independentista com de la dreta, i als dos els ha dit que com més “obstacles” mirin de posar “més forta serà” la feina a favor d’aquest diàleg.

La dirigent socialista s’ha adreçat expressament al PP per demanar-li “corresponsabilitat” en la tasca d’afrontar el problema català i que col·labori per “transitar en el marc de la llei, de la Constitució” cap a una solució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa