El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE lloa ERC: “És un partit històric a l’Estat”
  • CA

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha destacat aquest dijous els “punts en comú” entre el PSOE i ERC, a qui ha qualificat com una “esquerra històrica del nostre país”. En declaracions des de Córdoba, ha apuntat que aquestes coincidències han de fer possible, primer, una investidura perquè l’Estat disposi de govern “progressista” a curt termini, i també per “trobar vies” a “curt i mitjà termini” que permetin “una sortida viable i necessària a la situació de Catalunya”. La vicepresidenta ha reclamat “responsabilitat” a totes les parts per aprofitar aquesta “oportunitat extraordinària”. També a l’oposició, que ha de deixar “d’utilitzar Catalunya com a pedra de combat a la política partidària”.

Calvo ha fet aquestes manifestacions a poques hores de la reunió entre les delegacions d’ERC i el PSOE que tindrà lloc a les 17h al Congrés dels Diputats. La vicepresidenta ha assegurat que la trobada pot servir per llançar un “missatge d’alçada” sobre la política com a eina per resoldre els problemes dels ciutadans. Segons ha afirmat, el PSOE es reuneix “amb un partit que és una altra esquerra històrica del nostre país” amb qui “pensem que hi ha punts en comú” per fer possible “un govern progressista”. “D’això és del que parlarem”.

En aquest sentit ha insistit que “ERC és un partit d’esquerres amb qui podem tenir aquests punts d’acord” i amb qui es pot “trobar vies perquè la situació de Catalunya arribi al punt democràtic de tranquil·litat i convivència sobre la que volem treballar”. Tot plegat, ha dit, es farà “des del compliment de la legalitat que ens obliga”.

La vicepresidenta també ha assegurat que les seves manifestacions d’aquest dimecres –on va tancar la porta a l’autodeterminació i va afirmar que en tot cas els socialistes poden parlat de l’article VIII de la Constitució- feien referència al fet que “amb el diàleg i la llei a la mà s’han de trobar fórmules de sortida a la situació que té Catalunya, com es fa a aquest país des de fa 40 anys”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa