PSOE i PDeCAT pacten una moció que insta Sánchez a dialogar amb el Govern dins la llei

El Grup Parlamentari Socialista i el del Partit Demòcrata han arribat a un acord per dur-la a la cambra baixa espanyola. ERC votarà a favor

 

El PSOE i el PDeCAT han arribat a un acord al Congrés dels Diputats per dur a la cambra baixa de les Corts espanyoles i sotmetre a votació una moció que insti al diàleg entre els governs espanyol i català respectant sempre els límits marcats per la legislació estatal. Aquesta moció es debatrà aquest mateix dimecres i requereix al govern espanyol que obri un procés de diàleg amb la Generalitat "sense imposicions ni impediments" però "dins del marc de la legislació vigent". La iniciativa serà votada l'endemà, dijous, i havia estat presentada pel PDeCAT sense cap referència als límits legals del diàleg. El PSOE va presentar una esmena per incloure aquest darrer punt, que va ser acceptat pel grup parlamentari que encapçala Carles Campuzano. El Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat que hi votarà a favor.

 

 

Fonts del PDeCAT han assegurat que han acceptat l'esmena perquè respecta el seu text de diàleg sense condicions i "només afegeix que sigui dins del marc legal, que nosaltres entenem que permet fer el referèndum".

 

Comentaris