El PSOE guanyaria el 10-N i ERC seria primera força a Catalunya, segons un sondeig

Una enquesta d''El Periódico' situa Vox en tercera posició al conjunt de l'Estat amb el doble d'escons que al 28-A

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions generals amb 119-123 diputats, per davant del PP, que n'obtindria 84-87, i Vox, que escalaria fins a la tercera posició amb 49-53 escons. Són els resultats de l'enquesta del Gesop que ha publicat 'El Periódico' una setmana abans dels comicis del 10-N. En les últimes eleccions, els socialistes van aconseguir 123 diputats; el PP, 66, i Vox, 24. Les projeccions indiquen que Unides Podem es mantindria com a quarta força amb 37-41 escons (ara en té 42), seguida per Cs, que cauria dels 57 als 13-17, i ERC, que reuniria 14-15 diputats. Els republicans tornarien a guanyar a Catalunya, per davant del PSC, En Comú Podem i JxCat. La CUP entraria al Congrés amb 4-5 diputats i es quedaria a dues dècimes de JxCat.

A Catalunya, el PSC repetiria com a segona força amb els mateixos diputats, 11-12, i En Comú Podem seria la tercera mantenint-ne 6-7. JxCat cauria dels 7 a 5-6 escons, seguit de la CUP, que s'estrenaria a la Cambra Baixa amb 4-5. Cs baixaria de 5 a 1-2 diputats, mentre que el PPC i Vox n'aconseguirien 2, un més que els que van reunir el 28-A.

 
 

Comentaris (8)
Marcos Fa 3 mesos
Pues queda claro lo que dijo Rufian, ellos son colaboradores del Régimen español y quieren que liberen a Junqueras, por eso pactan con el Estado español y dejarán de ser independentistas.... boicotear es lo suyo, hay que alejarse de esa gente, que dicen una cosa y hacen otra por beneficio propio, de presos políticos hay decenas ya... ellos están dispuestos a serlo? NO, prefieren claudicar.
Pepet de Vallmanya Fa 3 mesos
Ha,ha,ha,ha,ha els esbirros mediátics del Régim ! Com ens diuen qui volen que votem !
I SEGUIM!!! Fa 3 mesos
JXCAT: ÉS el que té mantenir un impresentable maltractador de jovent català, de ciutadans de bé amants de Catalunya, dins del govern. Aquest és el meu premi, una fidel votant de Puigdemont que se'n va cap a les CUP. I sense cap càrrec de conciència, el mateix que té qui permet que ens estoven inhumans. Ell solet s'ha petat jxcat, ja ho diuen les enquestes i encara pot baixar més. Em feu compassió.
Ramon Fa 3 mesos
Espanya vol que votem ERC.
enterrador Fa 3 mesos
encuestas de el periódico......como las notas de la CIA o era la TIA..
ERC Fa 3 mesos
Si guanya ERC és que no hem après res.
Via fora Fa 3 mesos
Doncs si a Catalunya guanya ER, ja podem plegar.
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
Negociara espanya o no negociara la independència? https://m.facebook.com/jordi.masfont/posts/1912310768788179