El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE emplaça Unides Podem a facilitar la investidura
  • CA

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha animat Unides Podem a facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Segons Lastra, “només falta” el seu sí per aconseguir un “govern estable” a l’Estat. “Els seguim esperant”, ha afirmat durant la seva intervenció al ple d’aquest dimecres al Congrés dels Diputats. “Deia que li sonava bé la música, passem a la lletra de l’acord”, ha dit Lastra a Pablo Iglesias.

La portaveu dels socialistes ha argumentat que un govern de coalició no és la fórmula adequada i ha rebutjat seguir l’exemple d’Itàlia -amb la coalició entre el Partit Demòcrata i el Moviment Cinc Estrelles-, tal com ha dit Iglesias a la sessió de control. Lastra ha dit que la fórmula italiana és de governs “inestables” i, en canvi, ha apostat per un acord a la portuguesa, on governen els socialdemòcrates en solitari amb el suport extern de l’esquerra.

Lastra ha insistit que cal que el 10 de novembre hi hagi un govern “aplicant ja mesures que beneficiïn els ciutadans” i ha dit que és “deure i responsabilitat” dels diputats posar per damunt dels interessos partidistes l’interès general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa