El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i Podem debaten portar al Congrés un augment de l’IRPF a les rendes altes
  • CA

PSOE i Podem debaten la possibilitat de portar a la Comissió per a la Reconstrucció un augment de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) tan pel que fa a les rendes altes com per al rendiment de capitals. La proposta, que segons El Confidencial ja compta amb un principi d’acord entre els líders de les dues formacions, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, s’emmarca en una reforma fiscal que ha de servir per pagar part de la factura que deixa la crisi del covid-19. El president del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ja ha avançat aquest dijous en una entrevista a RNE que veu marge per a un acord però ha insistit que la seva formació aposta per la creació d’un impost a les grans fortunes.

Sánchez i Iglesias treballen per avançar en la “fiscalitat progressiva” que consta al seu programa de govern, i volen vehicular les mesures a la Comissió per a la Reconstrucció que ja funciona al Congrés dels Diputats. De fons les diferències entre el PSOE i Podem sobre la creació del nou impost a les grans fortunes que vol engegar Pablo Iglesias. En declaracions a RNE Asens ha admès que el PSOE està “més decantat per fer una revisió” al sistema fiscal actual mentre que Podem aposta per una “nova fiscalitat”.

Segons el president del grup de Podem ara “cal estudiar” la proposta de l’augment de l’IRPF, Però la seva formació no abandona la idea de crear “una nova fiscalitat”. Podem vol que l’impost a les grans fortunes representi una recaptació d’11.000 milions d’euros, l’1% del PIB, i afecti els patrimonis superiors al milió d’euros amb un mínim exempt per primer habitatge de 400.000 euros.

“Crec que hi ha marge per a l’acord, cal veure què és exactament el que proposa el PSOE i veure si amb aquestes reformes es pot aspirar als objectius que ens hem marcat, que suposa que la inversió en sanitat sigui del 7% del PIB”, ha afirmat Asens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa