El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE creu que la UE està més preocupada per l’1-O que per les protestes per la sentència
  • CA

L’eurodiputada socialista Iratxe García ha afirmat aquest dijous que les protestes que s’han produït a Catalunya arran de la sentència del procés no han afectat el prestigi d’Espanya a la UE. Segons García, la percepció europea dels “problemes de convivència” a Catalunya estan en un àmbit molt més baix que l’1-O. Llavors, ha dit, la gestió del referèndum va provocar preocupació no només en l’opinió pública sinó també en les institucions.

Segons ella, després de la sentència del Suprem la situació “s’ha gestionat molt bé” i en “moments que eren molt difícils” s’ha fet possible “que es garanteixi la llibertat d’expressió d’homes i dones que volen sortir al carrer”. D’altra banda, ha dit, a Brussel·les “esperen com més aviat possible un govern estable a Espanya”, perquè saben que serà “un soci fiable” i fonamental per donar impuls al projecte europeu.

En aquest sentit, ha assegurat que a la UE “ha estat molt ben rebut” el principi d’acord entre el PSOE i Unides Podem “per formar un govern progressista i europeista” i que l’exemple del Govern portuguès dels últims anys ha creat “confiança i esperança”. Al seu judici, Pedro Sánchez i Antonio Costa són “referents d’una socialdemocràcia renovada” capaç de combinar “la responsabilitat pressupostària amb mesures socials i respecte al medi ambient”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa