El PSOE creu que la UE està més preocupada per l'1-O que per les protestes per la sentència

Creu que la percepció europea dels "problemes de convivència" a Catalunya estan en un àmbit molt més baix que l'1-O

L'eurodiputada socialista Iratxe García ha afirmat aquest dijous que les protestes que s'han produït a Catalunya arran de la sentència del procés no han afectat el prestigi d'Espanya a la UE. Segons García, la percepció europea dels "problemes de convivència" a Catalunya estan en un àmbit molt més baix que l'1-O. Llavors, ha dit, la gestió del referèndum va provocar preocupació no només en l'opinió pública sinó també en les institucions.

Segons ella, després de la sentència del Suprem la situació "s'ha gestionat molt bé" i en "moments que eren molt difícils" s'ha fet possible "que es garanteixi la llibertat d'expressió d'homes i dones que volen sortir al carrer". D'altra banda, ha dit, a Brussel·les "esperen com més aviat possible un govern estable a Espanya", perquè saben que serà "un soci fiable" i fonamental per donar impuls al projecte europeu.

 

En aquest sentit, ha assegurat que a la UE "ha estat molt ben rebut" el principi d'acord entre el PSOE i Unides Podem "per formar un govern progressista i europeista" i que l'exemple del Govern portuguès dels últims anys ha creat "confiança i esperança". Al seu judici, Pedro Sánchez i Antonio Costa són "referents d'una socialdemocràcia renovada" capaç de combinar "la responsabilitat pressupostària amb mesures socials i respecte al medi ambient".

 

Comentaris (3)
Portuguez Fa 19 dies
Iratxe quer colar à geringonça portugueza o seu peripathetico e protototalitário nacionalista Sanchez... no após EROS. Pois saiba que o êxito da geringonça não se deve ao vendido, corrupto e não arrependido Partido Socratista Portuguez... Mas sim a uma eficiente gestão técnica em contexto internacional favorável, porque permanentemente fiscalizada pelo Bloco d'Esquerda, e pelo dinaussauro estalinista dito Partido Comunista, único partido anti-europeu que subsiste no Mundo. É a ironi
2019 Fa 19 dies
es que son personas i saben que tendran que dejarnos votar si o si i que nos vamos a ir e haremos una macro fiesta i no vamos a llorar
Jaume Fa 19 dies
Es normal que preocupi i alarmi més veure cents de policies rebentant brutalment una pacífica votació per alegal que fos, que veure desenes de joves cremant containers contra una sentència per injusta que fos.