El PSC renega ara de la immersió lingüística

Els socialistes catalans proposen un model "flexible" on les escoles facin més o menys català segons el territori

"Els socialistes diem hola a una societat plurilingüe que preservi el català i que garanteixi sense complexes un bon domini del català i castellà i de l’anglès respectant el criteri pedagògic i adaptant cada projecte lingüístic de centre al seu entorn". Aquest missatge, d'Eva Granados, ha sorprès tothom. El missatge fa referència a un document de treball del PSC per al congrés que celebrarà al novembre, i que defensa un "model plurilingüe". Plantegen que cal "flexibilitzar" l'actual sistema per garantir la competència tant en català com en castellà i en anglès arreu de Catalunya en finalitzar l'educació obligatòria. "Farem de la diversitat lingüística a Catalunya un actiu, defensant el català i el castellà a través d’un model plurilingüe a l'escola amb la flexibilitat que la realitat sociolingüística present al nostre país exigeix", diu el punt 36 de la ponència política. 

En el mateix document, considera que el pacte de convivència en matèria lingüística s'ha "trencat per la "instrumentalització" que han fet "els nacionalismes de la llengua". Al seu parer, l'independentisme ha "associat el català a la seva causa" i que se n'ha fet un "ús partidista" a l'escola. És per això que entenen que cal fer "desaparèixer la confrontació entre llengües". 

 
 

Comentaris (19)
Barrufet emprenyat Fa 1 mes
Pero es que elgu escreu que el psc encara existeix ? Jo crec que ha de cambiar les sebes sigles i posar-hi PE a seques = A PARTIDI EJJJJJPAÑOL I MUCHO ESPAÑOL que deia aquell tarat mental DEL PP. SALUT I REPUBLICA //*//
Josep M. Fa 2 mesos
Senzillament BOTIFLERS !!
Segueu arran que la palla va cara Fa 2 mesos
¿Qué dices tontolaba @Bon cop de falç?. Generalidad o general era el nombre de un impuesto que se cobraba en toda la corona de Aragón por la Diputación del General de cada uno de los estados de la corona. Esto no lo inventó Cataluña, palurdo.
Bon cop de falç Fa 2 mesos
Gràcies per la teva il-lustració, però no cal fer-te el mil homes, potser és que no et vas explicar bé. Hi ha gent intel-ligent i gent culta, potser ets més cult que jo, però també molt més maleducat, típic ñordo...
Lisa Fa 2 mesos
Sembla per la manera de parlar que ja hi eres en aquell temps i ho saps tot molt bé, llàstima que els que insulten es desqualifiquen sols...no cal contrastar el que diuent..
josep Fa 2 mesos
Aquest l'iceta es un poca vergonya, en un reportatge televisiu el vaig veure que anava a un local d'ossos, que es a on s´ho passa ve´, ja que de jove despres de cinc anys de no fer res els van expulsar de la Universitat, ara NO es persona amb estudis, si es cara girat que va anar a la mni del espanyolistes
jacqme Fa 2 mesos
Cal ser imbècil per qüestionar l'immersió quan és necessita d'ERC per formar govern. PSC=VOX
Teresa Fa 2 mesos
Què passa que una majoria de persones d'origen espanyol-castellà NO logren dir una frase en català, no l'aprenen, tot i anar 15 o 20 anys a una escola catalana? Per què? Són ineptes lingüísticament? Estan fent una vaga en defensa de la seva única espanyolitat? Els mestres sols utilitzen el castellà?... No sé si n'hi ha prou amb la llengua, ara els dirigents unionistes parlen català però són totalment anticatalans.
jajaja Fa 2 mesos
PSC botiflers desgraciats no podereu acabar amb el catal,a Iceta potul
L'OBSERVADOR ASTORAT Fa 2 mesos
Al Psc, tant sols els hi falta fer el trasllat de la seva seu de BCN, al c. Ferraz de Madrid.
Miquel Fa 2 mesos
Com els bancs...
A.ndreizs Fa 2 mesos
Qui tindrà collons de portar aquesta gent al govern No hi pot haver-hi negociació.Les seves intencions són clares
También un sociata se inventó la neo-Generalitat que padecemos ahora Fa 2 mesos
El sociata malagueño Fernando de los Ríos, ministro de Justicia tras proclamarse la II República, propuso a Macià reconvertir su inexistente república catalana en un autogobierno llamado "Generalitat". Y Macià tragó.
Bon cop de falç Fa 2 mesos
Que t'empatolles? La Generalitat ja existia quan a Espanya encara resaban de cara a la Meca...
ganxó Fa 2 mesos
A veure , els socialistes de veritat "catalans" quan se'n adonaran de fotra els camps del PS-C. . No ho veuen que és un partit que aglutina tot el rebuig del PSOE i que de C no en tenen res ?
Ramon Fa 2 mesos
L'actual ERC no és com la dels tripartits, no. Es pitjor encara!
Dolentot Fa 2 mesos
Ara sí; ara segur que Iceta estripa el carnet del PSC-PSOE. I Montilla també. M'hi jugo qualsevol cosa que no sigui meva.
Vicenç Ramoneda Fa 2 mesos
No es pas que ara reneguin es que abans ens ho toleraven.
Ramon Fa 2 mesos
Sucursaleta indigna i venuda
Ramon Fa 2 mesos
Que miserables. Diuen el mateix que ERC i que el Manifiesto del Jiménez Losantos.
Un possible fracàs? Fa 2 mesos
Durant els últims 40 anys l'ascensor polític ha funcionat. La majoria de dirigents del PSOE-PSC (potser amb l'excepció de l'Illa, aquell que diu que «Catalunya és una nació, però això no li dona dret a esdevenir un estat») PPC, Cs, Vox sou vinguts de terres sols espanyoles i no enteneu res de Catalunya. La vostra generació anterior (no pas tots ni en pintura) sí que volien la integració dels seus fill, aquests sou vosaltres i molts no us heu integrat, alguns parleu català però no e
Josep el rebel Fa 2 mesos
Espanya ( en aquest cas el PSC sucursal del PSOE) porta més de 300 anys imposant l'espanyol i marginant discriminant ,excloent, etc el català. Per als dubtosos, això a Portugal no passa.
Perell Fa 2 mesos
Iceta no saps el que es tenir principis mi vergonya El Psoe vol recollir els votd de C’s