El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC reclama “discreció” a ERC sobre el diàleg sense descartar una consulta
  • CA

Els socialistes catalans opten per la discreció a l’hora d’avançar detalls d’una suposada consulta sobre els acords del diàleg entre el PSOE i ERC. Fonts socialistes consultades per ‘El Món’ no han volgut ni confirmar ni descarta la notícia. La filtració d’aquest suposat pacte ha estat encaixada pel PSC amb una demanda de “discreció”. Els socialistes no han descartat la dada, però tampoc l’han confirmada al·legant que “en tot el procés de negociació hem estat molt discrets perquè la discreció és un valor per arribar a bon port i poder negociar”, ha dit la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados.

Per tant, el PSC no ha volgut entrar a valorar la possibilitat d’una consulta sobre el diàleg perquè troba que aquesta no és la fase en què es troben les negociacions. “Quan es produeixi l’acord es farà públic el contingut del mateix”, ha subratllat. De fet, en cap moment ha donat per entès que l’acord estigui rubricat, ni el contingut definit, tot i assenyalar que la negocació s’ha acabat. “Crec que el procés ha anat bé perquè tothom ha estat molt discret, hem pogut dialogar en una taula i arribar a aquest moment, si hi ha acord valorarem el contingut i no ara”, ha assenyalat Granados. De moment, els socialistes sí celebren que s’hagin tancat acords amb Unidas Podemos, Más País i el PNB.

Des de València, José Luis Ábalos també ha parlat sobre la possibiltat d’una consulta i ha dit que la direcció socialista encara s’ha de reunir per posicionar-se i debatre sobre la qüestió. Segons recull l’agència Europa Press, Ábalos ha defensat que es tracta “d’obrir un procés de diàleg” que pugui reunir “el major suport possible dins també de Catalunya” amb l’objectiu de “recompondre la convivència i superar el conflicte” i per això “necessitem que la població pugui participar”. “Ja veurem exactament com fer això, en quin moment, sobre quins acords, però parlant sempre d’acords que vagin en la línia d’anar superant el conflicte en la via del diàleg”, ha assegurat.

Fonts d’ERC consultades per ‘El Món’ no han confirmat ni tampoc negat les informacions sobre una suposada consulta aparegudes en diversos mitjans.

Qui sí s’ha pronunciat sobre l’acord entre el PSOE i ERC ha estat JxCAT, que ha rebut les informacions aparegudes a la premsa amb certa fredor. Ara per ara, JxCAT no se sent vinculat als acords que hagin pogut arribar socialistes i republicans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa