El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSC, PP, ICV i ERC, contra el nomenament de Duran i Lleida
  • CA

PSC, ERC i ICV-EUiA han carregat aquesta tarda contra el nou Govern per la designació del portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, com a president de les quatre comissions bilaterals Estat-Generalitat, perquè consideren que el president, Artur Mas, confon les necessitats del seu partit amb les de Catalunya.

També coincideixen que és una maniobra de Mas per satisfer un equilibri de poder entre CDC i UDC, i que el seu nomenament incompleix el que disposa l’Estatut en relació a la persona que ha de representar a Catalunya davant l’Estat.

La portaveu adjunta del PSC en el Parlament, Laia Bonet, ha criticat que, amb aquesta decisió, Mas fa “gala del poc respecte pel joc democràtic” de CiU en prioritzar les necessitats del partit abans que les de la Generalitat i diu que la formació nacionalista “torna a confondre el partit amb el país”.

La portaveu del Grup Parlamentari d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha considerat que la designació de Duran és una “externalització de les relacions externes de la Generalitat amb el govern central”. Segons Camats, CiU “‘trenca clarament’ l’esperit de bilateralitat del propi Estatut que dóna un sentit de ‘negociació de govern a gover”.

També el grup parlamentari d’ERC veu “immoral que Duran i Lleida participi al Consell de Govern i presideixi les comissions mixtes. “És fora de lloc que una persona que no és membre del Govern hi assisteixi”, ha dit la portaveu parlamentària dels republicans, Anna Simó.

Per últim el PP considera que les decisions que ha pres fins ara el govern, i “especialment” el nomenament de Duran i Lleida no contribueixen a lluitar contra la crisi, objectiu que per als populars és prioritari. Així ho ha posat de manifest el portaveu del grup al Parlament, Enric Millo, qui ha criticat que els dos consells de govern que ha dut a terme fins ara el govern de CiU “només han servit per nomenar càrrecs’ i en canvi ‘encara no hem conegut cap decisió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa