El PSC, obert a ajornar el pacte d’investidura al gener

Salvador Illa insisteix que cal arribar a un acord “el més aviat possible” per tal d’articular un govern “progressista i de diàleg” a Espanya

El portaveu del PSC, Salvador Illa, s’ha mostrat obert aquest dilluns a ajornar el pacte d’investidura al gener, després de vacances de Nadal, tot i ser un escenari que els socialistes han volgut evitar sempre. “Si no és possible fins al gener, doncs serà al gener”, ha dit Illa. De totes maneres, ha insistit que cal que Esquerra Republicana arribi a un acord amb el PSOE "el més aviat possible” per tal d’articular un “govern progressista i de diàleg” a Espanya.

Les declaracions d’Illa s’han produït escassos minuts després que la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, afirmés que en cas que hi hagi acord per fer Pedro Sánchez president del govern espanyol, aquest arribarà a partir del gener. “Abans és molt complicat, perquè les posicions estan molt allunyades”, afirmava Vilalta en roda de premsa.

 

Per altra banda, Illa ha dit que no li consta que des del PSOE s’hagi posat sobre la taula la transferència de competències en matèria d’infraestructures a Catalunya per tal de facilitar la investidura per part dels republicans.

Illa s’ha negat a tenir “un debat a través dels mitjans de comunicació” i ha recordat que demà es produirà una nova reunió PSOE-ERC. Aquest cop la trobada tindrà lloc a Barcelona, tot i que encara no es coneix quina serà l’ubicació exacte ni l’hora.

 

Comentaris