PSC, ICV-EUiA i ERC reivindiquen al Govern la seva feina en immigració

Camats diu que farà arribar a Homs el Pacte Nacional per la immigració que també té la signatura d'Oriol Pujol

L'oposició ha reaccionat crítica davant el pronunciament del Govern sobre les polítiques d'immigració dels anteriors Executius. El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, s'ha mostrat molest amb les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, i ha volgut destacar que "en el seu moment es va fer una llei d'acollida, que va tenir la seva tramitació" i que això demostra que el Govern anterior "sí ha tingut política d'immigració".

"La reiteració del bonisme en mans de les esquerres és un lloc comú utilitzat sistemàticament per les dretes per desacreditar les polítiques de seguretat i immigració de les esquerres", ha sentenciat, mentre reiterava que no existeix "cap argument que fonamenti" les paraules d'Homs.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, s'ha mostrat sorpresa perquè el portaveu del Govern digui que l'executiu anterior no tenia política en immigració. Camats ha dit que li farà arribar a Homs el Pacte Nacional per la immigració que també té, ha indicat, la signatura d'Oriol Pujol de CiU.

"Homs sembla que no sap que existeix i que marca la política envers la immigració i el treball cap a les persones nouvingudes i el treball d'acollida". Camats ha titllat de "flagrant" aquest oblit d'Homs i ha preguntat si canviarà la política en immigració que assenyala el pacte nacional.

Des d'Esquerra Republicana, la portaveu del grup, Anna Simó, ha retret que "el que no es pot fer és treure pit a partir de la feina que han fet els altres i menystenir la bona feina". Per això, ha volgut "exigir al Govern que faci la seva feina, desplegui la llei d'acollida, no deixi els municipis desassistits i, si cal, faci com va fer la consellera Carme Capdevila i posi 4 milions d'euros sobre la taula". I és que els republicans s'han sentit molt molestos quan Homs ha dit que en els anteriors executius s'ha fet "bonisme" amb la immigració.

Per la seva part, i també parlant d'immigració, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha denunciat la utilització del CEO com "a instrument d'enginyeria social i ideològic al servei d'uns pocs i no al servei de tots" ja que ens els documents es tracta "com a immigrant un ciutadà de la resta d'Espanya".

Per últim, Enric Millor, portaveu parlamentari del Partit Popular de Catalunya, ha declarat que els plantejaments del PPC són els correctes en immigració i que en aquesta matèria s'ha de caminar en la direcció marcada pels populars. Millo s'ha recolzat en l'enquesta publicada pel Centre d'Estudis d'Opinió per argumentar que les reticències envers la immigració és una opinió generalitzada i no una qüestió circumscrita únicament al PP.

 
 

Comentaris