El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSC i ICV furguen en les diferències entre Mas i Duran sobre successions
  • CA

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha centrat les seves crítiques en la relació entre Mas i Duran. En aquest sentit, ha recalcat que “la rivalitat sorda i camuflada de Mas i Duran ha esclatat”. “La seva rivalitat entre Duran i Mas afecta a l’acció de Govern i és una rivalitat antiga que ara rebrota de nou amb força”, ha afirmat.

“Quan el president vol eliminar injustament successions, Duran s’avança i fixa el calendari del Govern per la supressió de l’impost. Quan el president creu que s’ha de fer un pas enrere proposant una reforma i no una supressió, Duran posa el crit al cel perquè no està disposat a que quedi com un bocamoll”. “Els equilibris de Mas i de Duran i Lleida comencen a trontollar”, ha resumit.

En la mateixa línia, la portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha dit que sobre aquests diverses anuncis de l’impost de successions “és on el bipartit de Govern es fa més evident que mai”. Camats ha considerat que “CDC i UDC fa trampes perquè el Govern s’amaga darrera de Duran per dir que l’impost s’eliminarà i després ha de sortir Mas que diu que s’eliminarà però que tenen quatre anys per fer-ho”. “Trampes quan amaguen que hi ha un debat intern i hi ha unes tensions i un debat profund sobre què s’ha de fer en un moment de crisi”, ha afegit.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, no considera que el debat al voltant de l’impost de successions estigui tancat ni que Mas hagi estat capaç de tancar-lo al sí de la seva formació. Millo no creu que Unió Democràtica de Catalunya combregui amb la proposta definitiva anunciada pel president i per això ha proposat amb ironia que Convergència doni llibertat de vot als seus diputats.

Rivera creu que Mas serà el nou “Zapatero català”

El parlamentari de Ciutadans Albert Rivera ha advertit Mas que “si segueix així serà el Zapatero català, especialista en dir una cosa i la contrària en quinze dies”. Segons Rivera, Mas va arribar al Govern criticant que el tripartit no tenia planificació, però “porta governant des del gener i tenim una incertesa clara sobre moltes mesures”.

Rivera s’ha referit a les “contradiccions” del govern en la mesura “diluïda, confusa i ambigua” dels 80km/h, i també ha criticat que “és impossible saber què volen” respecte l’impost de successions. El portaveu de Ciutadans creu que el Govern és “incapaç” de valorar com influenciarà la mesura sobre els pressupostos del 2011.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa