El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC expressa “tot el suport” als lletrats del Parlament
  • CA

La diputada del PSC-Units Alícia Romero ha expressat aquest dimecres “tot el suport” de la seva formació als lletrats del Parlament que han fet arribar una carta a la Mesa defensant la professionalitat i l’ajustament a la llei de les accions del secretari general de la cambra, Xavier Muro. “Hem de dignificar les institucions respectant la separació de poders i la llei”, ha dit Romero a Twitter.

JxCat i el president de la Generalitat, Quim Torra, han assenyalat Muro per no haver publicat part de les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia perquè contravenen el Tribunal Constitucional. El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) va recollir dilluns els textos aprovats ple ple però no els punts polèmics. Aquest mateix dimecres, el diputat de la CUP Carles Riera ha dit que no s’oposarien al cessament del secretari general de la cambra.

Els lletrats han tancat files amb Muro i han traslladat una carta a la Mesa en què sostenen que ha actuat “amb total independència i professionalitat” i han recordat que té l’ordre de “no realitzar actes jurídics o materials” que contradiguin el TC. La missiva també subratlla que els serveis jurídics del Parlament estan integrats per funcionaris públics independents “amb objectivitat en l’exercici de les seves funcions” i que han d’ajustar-se a la legalitat i a les resolucions judicials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa