El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSC, ERC, ICV i PP critiquen el discurs de Mas
  • CA

El president del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha criticat la manca de coherència entre el discurs de Cap d’Any d’Artur Mas i les declaracions de la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal. Nadal veu incompatible que, mentre el president “apel·la a l’autogovern”, la consellera hi renunciï “de manera explícita”.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, també ha retret al president de la Generalitat que en el seu discurs reclamés “nous esforços” a qui ja en fa per superar la crisi econòmica, en comptes de concretar “quin és el camí que dibuixa el nou Govern per sortir del pou”.

També el portaveu d’Esquerra Republicana, Ignasi Llorente, ha reiterat aquest divendres  les seves crítiques al primer discurs de Cap d’Any d’Artur Mas com a president. “Les seves paraules demostren una àmplia retòrica i unes paraules buides”, ha lamentat Llorente, que no ha tancat la porta, però, a una col·laboració d’ERC en la defensa de l’autogovern de Catalunya i de la immersió lingüística.

Per altra banda, la portaveu del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha qualificat de “contradictori” el discurs de Cap d’Any de Mas.”Ens assembla que aquests esforços acabaran recaient en els de sempre”, ha apuntat la portaveu ecosocialista, qui també ha estès la mà al nou Govern per tal que Catalunya tingui un major autogovern i més reconeixement nacional. Ha demanat, però, menys “retòrica’ i més concreció” per assolir aquesta fita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa