El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSC, ERC i SI critiquen Mas pel seu canvi d’opinió sobre la consulta de Barcelona
  • CA

PSC, ERC i SI han lamentat avui que el president de la Generalitat, Artur Mas, dubti si participar o no a la consulta sobre la independència que es farà el 10 d’abril a Barcelona. Ambdues forces coincideixen que Mas hauria de donar exemple a la ciutadania i fomentar la participació.

En primer lloc, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, li ha retret el canvi de postura. Iceta ha indicat que Mas, quan estava a l’oposició, va assegurar que participaria en la consulta sobiranista de Barcelona, convocada per a finals d’abril, i que votaria que “sí”.

Per la seva banda, el portaveu de SI, Uriel Bertran, ha qüestionat el “concepte de democràcia” que té Mas per plantejar-se l’abstenció, i, malgrat demanar-li que acudeixi votar i que voti sí, li ha recordat que en la consulta es pot votar afirmativament, negativament o en blanc. “Encara no ha entès el que significa la democràcia?”, s’ha preguntat el portaveu, qui ha sostingut que, malgrat ocupar el principal càrrec institucional de Catalunya, Mas pot acudir a votar lliurement com qualsevol altre ciutadà.

En aquest sentit, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, s’ha declarat “fart del trastorn bipolar” de CiU perquè, en menys d’una setmana, l’expresident Jordi Pujol preveu obertament la independència de Catalunya, i Mas dubta si acudir a un referèndum sobre aquesta qüestió.

“M’agradaria que acudís a votar i que votés que sí”, ha sentenciat Ridao en roda de premsa després de la reunió de la Permanent Nacional del partit, i ha retret a Mas que CiU plantegi una reforma de la llei de consultes per a promocionar-la, i alhora ell no vagi a votar a Barcelona.

No obstant, Mas va assegurar aquest diumenge que no participaria en la votació, ja que és el president de tots els catalans. “Ens sorprèn la seva desorientació, és molt difícil que Catalunya tingui un Govern a l’altura si dubta entre la independència, el concert econòmic, acords amb el PSOE o un pacte amb Mariano Rajoy”, ha indicat Iceta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa