El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC s’enerva amb Budó per culpar el govern espanyol de provocar una inflació de morts
  • CA

El PSC s’ha enfadat amb la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, per haver dit aquest dilluns que una Catalunya independent no hagués registrat un número tan elevat de morts per Covid-19. Budó sosté que la culpa del nombre tan elevat de morts a Catalunya és una conseqüència del retard del govern espanyol a decretar el confinament total. De fet, la portaveu ha dit que el Govern l’hagués decretat 15 dies abans, cosa que sembla contradir unes declaracions seves del 10 de març en què va afirmar en roda de premsa que l’epidèmia estava controlada i no calia aplicar a Catalunya mesures que ja s’havien aplicat a altres comunitats. L’Estat d’Alarma el va decretar el govern espanyol quatre dies després, el 14 de març.

[r:1]

Les declaracions aixequen polseguera en un ambient polític que durant tota la pandèmia ha estat infernal. Els socialistes no s’han fet esperar i han registrat una bateria de preguntes al Parlament perquè Budó les respongui. El PSC vol saber en concret “quines mesures hagués pres el Govern de Catalunya i quan”. També reclama conèixer “amb quina mesura quantificada haguessin disminuït els afectats” a Catalunya.

El grup parlamentari socialista també vol que Budó aporti “els estudis epidemiològics en què es basa” les seves afirmacions.

Finalment, el PSC pregunta a la portaveu si creu “que amb la independència de Catalunya el Govern hagués detectat que el repunt de la grip del mes de febrer no era grip sinó possiblement Covid19”. En cas afirmatiu, segueix la pregunta, “com justifica les afirmacions del Govern en relació amb què s’havien pres totes les mesures, i que el sistema estava perfectament preparat, quan ja s’havia produït el primer cas a Catalunya el 25 de febrer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa