El PSC celebra els resultats malgrat que baixa els vots obtinguts al 28-A

Iceta felicita ERC a pesar de "la baixada en vots obtinguda" | El secretari general assegura que el PSC és el partit que "trobarà una solució" a la situació provocada pels independentistes

Nit agredolça pels socialistes catalans. El PSC obté els mateixos escons que els de les eleccions de l’abril. Si bé la llista de Meritxell Batet guanya a la província de Barcelona i obté uns 765.000 vots s'anyulla de les 958.343 paperetes que va aconseguir a als darrers comicis al llarg de tot el territori català. Els socialistes obtenen d’aquesta manera 12 diputats dels 48 que estaven joc i queden segons a Catalunya darrere els 13 d’ERC, que perd dos diputats. Miquel Iceta, secretari general del PSC, ha felicitat, acompanyat de la candidata, al partit republicà malgrat "la seva baixada en vots".

Els resultats dels comicis del 10-N no atorguen als socialistes cap victòria triomfant ni al territori català ni a l’estat espanyol. Al Congrés dels Diputats, el PSOE perd tres diputats i a Catalunya, es queda igual amb dotze escons. L’aposta que va fer el líder socialista i president en funcions, Pedro Sánchez, convocant noves eleccions no li ha aconseguit més escons ni més estabilitat. Miquel Iceta, però, ha volgut deixar clar que és el PSC el partit que aconseguirà "trobar una solució acordada per sortir del punt en el què ens ha ficat l'independentisme". El secretari general també ha convidat a les formacións sobiranistes a "treure les oportunes conseqüències" d'aquests resultats.

 

Per una altra banda, les coses tampoc han estat fàcils a Catalunya ja que l’absència de la número u, Meritxell Batet, per baixa mèdica no ha ajudat del tot a mobilitzar el vot socialista, que ha baixat en quasi 200.000 paperetes. Però sembla que tampoc ho han fet la rapidesa amb la que s’ha produït la cursa electoral ni el fort enfocament en la situació catalana.

 

 

 

Comentaris (4)
2019 Fa 7 dies
Cuando será que te darás cuenta que vais perdiendo si no fuera por la colao i valls finde estarías?
Ep! Fa 7 dies
Blablabla... segueixen sense veure la biga a l'ull
Quina colla! Fa 8 dies
El "palanganeru"/Mandonguilla ja torna a fer la pilota al seu amo per tal que el tinguin present, és el Millo del PSOE
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CULER I CATALÀ EMPRENYAT ,, SI CULER EMPRENYAT PER QUE FA MOLTS ANYS QUE NO TENIN UNA CHAMPIONS QUE NO LA SABEN GUANYAR Fa 8 dies
Cuan se donara conta ICETA que te que DIMITIR o fer un Pas al Costat PER EL BE del P.S.C. . El a Caducado ja no millora el Partit con el a l frente EL P.S.C. No ajuda pas a Guanyar al P.S.O.E. a España es un fet TE que ser una VERGONYA Per els Socialistas que en unes Generals GANE E.R.C. AL P.S.C. Ganen los odiados INDEPENDENTISTAS dels que PEDRO SANCHES NO VOL SABER RES .