El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC avala la petició de l’Estat d’Alarma i el comandament únic de la Generalitat
  • CA

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha donat suport a la petició de l’Estat d’Alarma del Govern a Pedro Sánchez per, a continuació, poder decretar el toc de queda. De la mateixa manera, el partit liderat per Miquel Iceta també dona suport a la sol·licitud que l’executiu català sigui el comandament únic durant l’estat d’alarma. A banda, els socialistes han demanat durant la reunió del Govern amb els grups parlamentaris informació “permanent” a les formacions amb la creació d’un mecanisme parlamentari exprés, així com informació “clara” a la població. També ha demanat si el toc de queda implica anul·lar el tancament de bars i restaurants i si la franja de limitació de la mobilitat pot ser de 10 de la nit a 6 de la matinada.

Altres reivindicacions que ha fet el PSC a l’executiu català han estat augmentar les compensacions als sectors econòmics especialment afectats. També ha exigit la “màxima col·laboració” amb el món local i s’ha ofert a col·laborar per preparar el dispositiu electoral del 14 de febrer “garantint la total seguretat”.

Fonts dels socialistes han explicat que pel que fa a les dues preguntes, la resposta de l’executiu ha estat que la franja horària es pot discutir, i que les mesures de limitació d’horari són “independents” d’altres mesures de limitació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa