El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC s’apressa a fer el míting, abans que arribin més CDR
  • CA

El PSC ha pitjat l’accelerador per iniciar abans d’hora el míting a la Fira de Barcelona, contra el qual els CDR han convocat una protesta. El partit havia convocat la premsa a les 19.30 hores, però una hora abans ha anunciat que el míting començaria a les 18.45 amb les intervencions dels primers intervinents. De fet, la pressa s’ha apoderat de l’organització i tres minuts abans de les 18.45 ha sortit a escena Jaume Collboni a donar el tret de sortida. Fonts del PSC han dit a ‘El Món’ que s’ha avançat l’inici per donar cabuda a més persones en els parlaments. L’avançament en l’inici de l’acte ha agafat molts militants entrant al recinte i ha fet que Collboni hagués de començar a parlar amb l’auditori mig buit.

En la seva intervenció, Collboni ha denunciat la “violència” que s’ha viscut els darrers dies a Barcelona en relació a les protestes contra la sentència i ha agraït la feina dels serveis públics i les forces de seguretat. “Els que han pensat que l’ús de violència seria legítima per defensar idees, han de saber que mai de la vida la violència pot ser una via per defensar-les, la violència no la podem tolerar mai”, ha afirmat Collboni. El primer tinent d’alcaldia de Barcelona els ha dirigit un altre missatge: “Les vostres barricades d’odi no ens faran callar, les vostres fogueres no cremaran el futur d’aquest país ni el d’aquesta ciutat”.

Després de Collboni han pres la paraula altres membres del PSC que han centrat la seva intervenció a carregar contra l’independentisme. La número 2 pel Congrés per Girona, Blanca Cercas, ha acusat els independentistes de ser uns “feixistes anti-demòcrates” i que els únics defensors de la democràcia a Catalunya són els socialistes. De la seva banda, la líder socialitsa de Lleida, Montse Mínguez, s’ha desfet en lloances al ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, i ha reivindicat que diumenge tots els socialites votin “contra la independència”. Pel Camp de Tarragona, Sandra Guaita, ha defensat el vot per Pedro Sánchez i ha demanat que ningú es quedi a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa