El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podemos proposa que el 50% del sou de càrrecs públics es destini a combatre el virus
  • CA

Unides Podem proposa rebaixar el 50% dels salari de diputats i càrrecs públics per destinar aquests els recursos a la lluita contra el coronavirus. Concretament, la mesura afectaria als diputats al Congrés i al Senat, als membres dels Consell de Ministres del govern espanyol, així com subsecretaris, directors generals i alts càrrecs de l’administració i de les seves empreses públiques, com RTVE. A través del seu compte de Twitter, el president del grup d’UP al Congrés, Jaume Asens, ha defensat que el moment de “crisi excepcional” requereix “mesures excepcionals”. I ha argumentat que si s’estan demanat sacrificis a la ciutadania, els càrrecs públics “han de ser els primers en donar exemple”.

Asens concreta que aquest divendres el seu grup ha registrat la proposta a la Mesa del Congrés i del Senat perquè es rebaixi la meitat del sou base i de tots els complements als diputats mentre duri l’estat d’alarma. UP també registrarà una proposició no de llei per regular la reducció del 50% del sou als membres del govern espanyol.

“Això va sobre que tothom s’ha d’arremengar i estar a l’alçada del moment històric que ens ha tocat viure“, ha afegit. A més, ha explicat que els recursos que surtin del paquet de mesures de rebaixes salarials es reintegrarà a les arques públiques per lluitar contra la covid-19 i donar suport a les demandes del sector sanitari.

Unides Podem assegura que la mesura no és en absolut perquè s’hagi produït una reducció de la feina que fa el grup parlamentari, que segons diuen, continua realitzant la seva activitat durant l’estat d’alarma i, fins i tot, “amb més intensitat de l’habitual“. El grup parlamentari recorda que els diputats d’Unides Podem- En Comú Podem- Galícia En Comú ja estan fent donacions del seu sou durant tot l’any en compliment del codi ètic del grup. Però consideren que en el moment actual “s’ha de fer un major esforç”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa