Prohibit visitar obres durant la precampanya

La Junta Electoral Central també veta penjar cartells i distribuir encenedors amb el logo del partit

Entre el 2010 i el 2012, quan s'acaba una campanya electoral, pràcticament ja comença la preampanya per la propera convocatòria. Aquesta vegada alcaldes, candidats a alcaldies i presidents autonòmics esperaven amb ànsia poder saber si la Junta Electoral Central (JEC) acceptaria que durant aquest temps es poguessin realitzar inauguracions, visitar instal•lacions en construcció o fer propaganda electoral.

Doncs la decisió ha estat negativa. Els talls de cinta queden prohibits en període electoral. També les visites a obres. En el termini temporal que va des del 29 de març, dia en què es convocaran les eleccions, fins al 6 de maig, quan comenci la campanya.

Tampoc estan permesos els cartells dels partits en llocs o suports públics, ni l'entrega de clauers, bolígrafs, encenedors o pins en què aparegui el nom o foto dels aspirants o les sigles de les formacions. En canvi, es permeten els mítings, els anuncis d'aquests mítings per qualsevol mitjà, els fullets i pamflets, els vehicles particulars amb propaganda electoral i l'enviament de correus electrònics i missatges de telefonia mòbil.

I, les televisions públiques però també les privades, hauran de condicionar les seves notícies de campanya no a criteris periodístics, sinó als escons que hagin aconseguit els partits en les eleccions anteriors.

 
 

Comentaris