El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primeres reunions de JxCAT, ERC i CUP per “afanyar-se a començar”
  • CA

 

El Parlament de Catalunya ha viscut un matí intens, sobretot entre les files dels grups parlamentaris independentistes i republicans. Aprofitant que aquest matí s’ha celebrat al Diputació Permanent de la cambra catalana, JxCAT, ERC i CUP s’han trobat i han tingut els primers contactes per mirar de “no encantar-se” a l’hora de constituir el Parlament i investir Govern. 

 

Segons ha pogut saber ‘El Món’, Jordi Turull, Josep Rull, Eduard Pujol, Elsa Artadi, Lluís Guinó i Albert Batet s’han trobat per, acabada la primera part de les festes de Nadal, perfilar l’estratègia de negociació amb la vista posada el proper 23 de gener, data màxima de constitució del Parlament. 

 

Turull, acompanyat de Rull, Pujol i Artadi, també han celebrat un contacte amb el cap de files per Barcelona de la CUP, Carles Riera; la cap de files per Girona, Natàlia Sànchez, i la portaveu del secretariat cupaire, Núria Gibert. Una trobada que ha servit per conjurar-se a “afanyar-se en les negociacions” per tal de contituir la Mesa del Parlament així com la formació d’una majoria per investir un Govern i retirar el 155.  Després d’aquesta trobada, el pinyol de JxCAT ha celebrat una altra reunió però, aquesta vegada, amb el president Carles Puigdemont per video conferència al local de la formació electoral. 

 

 

Per altra banda, ERC ha reunit als diputats a la sala de grups del Parlament així com a membres de la direcció del partit. A la reunió hi faltava Marta Rovira, que està malalta. A l’ordre del dia, explicar nocions bàsiques parlamentàries als diputats i definir quina estratègia negociadora cal prendre amb JxCAT i la CUP tant per constituir la Mesa com per articular una majoria parlamentària. Els republicans també volen encabir en el procés de futurs acords als comuns. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa