Primeres diferències entre Tura i Hereu

Els socialistes s'han enfrontat en fer la diagnosi social de la ciutat i les prioritats polítiques en aquest àmbit

El segon cara a cara entre els dos candidats a les primàries del PSC de Barcelona, l'alcalde Jordi Hereu i l'exconsellera Montserrat Tura, ha deixat entreveure ja diferències. Els socialistes s'han enfrontat en fer la diagnosi social de la ciutat i les prioritats polítiques en aquest àmbit. I és que Tura considera que fer un plantejament obviant l'existència d'indigents "no és creïble".

Hereu, però, ha rebutjat aquesta idea i diu que camina "massa" per Barcelona com perquè "algú vingui a dir que desconeixem la realitat". L'ordenança de civisme també els ha enfrontat, amb un plantejament de l'exconsellera per imposar un "potent règim sancionador" i amb una defensa de l'actual ordenança de l'alcalde.

Sense distanciar-se gaire de la vessant social, els dos candidats han tornat a tenir un moment de distància en abordar la seguretat i el civisme a la ciutat. En aquest sentit, Tura ha reclamat endurir les penes per comportaments poc correctes a l'espai públic de Barcelona i ha optat per 'europeitzar' la ciutat. "A Europa del nord hi ha un règim sancionador molt potent des de fa molts anys. L'incivisme s'ha de perseguir i sancionar", ha retret l'exconsellera, advertint, a més, a l'alcalde que les multes i normes que ja hi ha no funcionen "si no s'apliquen".

La visió d'Hereu, com era d'esperar, ha distat molt de la de Tura i ha fet una defensa aferrissada de l'actual ordenança de civisme i del sistema d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona. A més, ha volgut alertar que, tot i veure positiu que s'engegui un "debat sobre el civisme", cal anar amb cura perquè "l'exageració ens porta a la deformació".

 
 

Comentaris