El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primera coalició independentista a La Garriga
  • CA

Ja s’ha formulat la primera coalició independentista creada per afrontar les properes eleccions municipals. Una estratègia política que ahir aprovava l’executiva d’ERC i que inicialment s’havia plantejat per l’Ajuntament de Barcelona. Però ha estat La Garriga on els tres partits independentistes han fet el primer pas. ERC, Solidaritat i Reagrupament s’han unit en aquesta localitat sota el nom d’Acord Independentista per La Garriga.

La candidatura, encapçalada pel politòleg Jordi Perales, no descarta continuar incorporant gent de grups independents locals. L’esquerra independentista de La Garriga vol evitar així la divisió del vot que en les eleccions al Parlament ha provocat el terrabastall d’ERC i ha deixat els reagrupats fora del Parlament.

Abans que l’esquerra independentista es descomposés en les últimes eleccions al Parlament, a La Garriga ja coneixien que era patir la divisió del vot a les urnes. Un sector d’ERC, tot i haver governat entre 2003 i 2007, es va escindir en les últimes municipals, creant l’Esquerra Independentista de la Garriga (EiLG). Dels cinc regidors independentistes del 2003 es va passar a dos d’ERC i dos d’EiLG, el 2007.

L’escenari, ara amb l’aparició afegida dels partits de Laporta i Carretero, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Reagrupament (Rcat), encara es veia més complex, però l’organització de la consulta popular sobre la independència del passat mes d’abril, lluny de dividir encara més l’esquerra independentista, l’ha unit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa