El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primer missatge d’Iceta al PSOE: “No podem decebre els socialistes”
  • CA

El flamant guanyador de les primàries a la primera secretaria del PSC, Miquel Iceta, ha deixat anar un missatge directe al PSOE. Durant la seva intervenció a la seu del partit, just després de fer-se oficial la seva victòria en les primàries contra Núria Parlon, Iceta ha advertit que “cal trobar la manera de no decebre els milions de socialistes que ens miren”.

En aquest sentit, Iceta ha reiterat el No a Mariano Rajoy i al PP, i ha reclamat que l’objectiu del PSOE ha de ser proporcionar com abans millor un govern progressista i de canvi, “i no ser la crossa d’un govern conservador”.

Després d’abraçar la seva rival a les primàries, i demostrar el fair play que hi ha hagut amb Parlon al llarg de la campanya, Iceta ha donat les gràcies als 4.889 militants que l’han votat (un 54,14% dels vots).

 

Unitat i cohesió

 

Però, sobretot, els dos dirigents socialistes han volgut donar imatge d’unitat i fortalesa, i han negat qualsevol divisió, malgrat que només 747 vots hagin separat Iceta de Parlon (l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet n’ha obtingut 4.142, el 45,86%).

 

Miquel Iceta i Núria Parlón, abraçats d’esquenes, després de conèixer els resultats de les primàries a la primera secretaria del PSC | ACN

 

I és que Iceta ha afirmat que “no hi ha hagut cap ferida ni un minut abans de la votació, ni un minut després”. “No hi haurà parlonistes ni icetistes, només hi haurà socialistes!“, ha exclamat el líder del PSC, que ha garantit que el partit tindrà una direcció més unida i “coral”.

 

De fet, Iceta ha estès la mà a Parlon, i ha assegurat que a partir de dilluns treballaran junts per “tornar a guanyar les institucions” per tal d’aportar una alternativa a Catalunya, i també a Espanya.

 

Al seu torn, Parlon s’ha posat a la disposició d’Iceta i ha reivindicat que després de les primàries “ha començat la remuntada, aprofitem-la“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa