Primàries Catalunya promet la República i el "control efectiu" del territori

La formació ha dit que ho faran per complir "el mandat popular i de les institucions" que deriva de l'1-O

Primàries Catalunya ha promès aquest dissabte constituir la república catalana i identificar les infraestructures i punts estratègics per prendre el "control efectiu del territori". En un comunicat, la formació ha dit que ho faran per complir "el mandat popular i de les institucions" que deriva del referèndum de l'1 d'octubre. També s'han compromès que la policia municipal obeeixi exclusivament "el mandat democràtic i les institucions catalanes" i a retirar la contractació pública de totes les empreses que s'hagin posicionat contra el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

 

Primàries Catalunya ha presentat aquestes apostes en un acte a la Nau Bostik de Barcelona, on han participat alguns dels 121 candidats a les eleccions municipals per la formació. En l'acte, també han promès posar tots els regidors que obtinguin representació en consistoris al servei d'"un nou desbordament democràtic, social i institucional" perquè l'Estat no pugui evitar la constitució de la república catalana. Per a això, la formació creu necessari un Parlament i un Govern independentistes, reforçar els suports internacionals, establir plans de contingència per als escenaris que se succeeixin durant la proclamació d'independència i controlar el territori, les infraestructures i els punts estratègics a través de les institucions i la mobilització social.

 

 

Primàries Catalunya també ha subscrit les dues peticions de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) als partits independentistes: pagar tots els impostos directament a l'Agència Tributària Catalana i no pactar cap govern municipal amb els partits que van votar a favor d'aplicar l'article 155 a Catalunya.

 

Comentaris