El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos reingressen sense tercer grau, però amb més raons
  • CA

Persistiran. Aquest és el missatge dels presos poques hores després que la Justícia espanyola hagi amagat les claus de la garjola on Manuel Marchena els va condemnar. Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Quim Forn, Josep Rull, Raül Romeva, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, una mica més tard, han tornat a entrar a la presó de Lledoners a les vuit del vespre  sense tercer grau, però això sí, amb discursos encesos advertint que persistiran. Res de renunciar a la lluita. 

Acompanyats del Govern, amb el vicepresident Pere Aragonès, al capdavant; el president del Parlament, Roger Torrent,  dels grups parlamentaris i les direccions de JxCAT, i de centenars de persones, els presos polítics han avisat que de la “presó se surt” i que, malgrat la decisió judicial que ha canviat la interpretació dels drets penitenciaris. De la direcció del PDeCAT només hi han assistit la vicepresidenta Míriam Nogueras i Lourdes Ciuró. Ni el president David Bonvehí ni el portaveu Marc Solsona hi eren. Unes absències que grinyolaven quan JxCAT i ERC hi ha assistit en ple.

El primer en enraonar ha estat en Cuixart. “Amb o sense tercer grau, no renunciarem a lluitar per la llibertat dels Països Catalans”, ha advertit. En Rull ha insistit en la idea que l’Estat “desballesta el seu estat de dret per esclafar el procés”. Turull tot i avisar que es ficava en un “vesper” ha reclamat a l’independentisme “unitat” sense “esperar que ens fotin garrotada”. Junqueras ha retret a l’Estat “ens té por perquè a les urnes guanyem” tot i així s’ha mostrat obert a la negociació. Forn també s’ha refermat en el compliment del mandat del Primer d’Octubre. Sànchez ha reclamat a Pedro Sànchez el diàleg que va prometre. 

 

 

Més informació en breu

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa