El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos polítics compareixeran presencialment al Parlament el 28 de gener
  • CA

Els presos polítics compareixeran de forma presencial al Parlament el proper dilluns 28 de gener, com a testimonis a la Comissió d’Investigació del 155. Els presos havien rebut una notificació aquesta setmana de part del Parlament en què se’ls comunicava que estaven citats. De fet, ja ho havien estat el gener del 2019, però no se’ls va concedir el permís perquè es trobaven a les portes d’iniciar el judici davant del Suprem. Tal i com ha pogu6t saber el Món, els presos havien fet arribar al departament de Justícia la seva voluntat de comparèixer personalment, i no per videoconferència. 

Aquest migdia, el Departament de Justícia ha confirmat que dona llum verda a la compareixença d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn a la Comissió d’Investigació del 155 al Parlament de Catalunya. La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima garantirà la seva presència al Parlament, “que és un deure inexcusable, atès que es tracta d’una petició formulada per la cambra catalana”, ha assegurat. 

Per part del departament d’Interior, segons ha pogut confirmar El Món, es posarà el dispositiu de seguretat necessari per garantir la sortida dels presos polítics. Com va passar al Congrés espanyol amb els diputats electes, a les instal·lacions del Parlament seran custodiats per agents dels Mossos d’Esquadra però sense ser molestats ni encara menys emmanillats. Es desconeix encara quantes hores hi podran ser i si podran estar en contacte amb altres diputats o convidats a la comissió. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa