El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Presos del mòdul de Junqueras demanen al Suprem que pugui exercir d’eurodiputat
  • CA

Un total de 70 presos del mòdul 2 de la presó de Lledoners (Bages) han demanat per carta al Tribunal Suprem que permeti a Oriol Junqueras exercir com a eurodiputat. Un dels reclusos ha recollit signatures en suport a un manifest que han enviat a l’alt tribunal espanyol i també al president del Parlament Europeu, David Sassoli. En la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, 70 dels 85 presos del mòdul afirmen que cal respectar la democràcia, el sufragi universal i el dret del poble a ser representat per qui ha elegit.

Els signants, entre els quals hi ha tots els polítics presos excepte el líder d’ERC, volen donar el seu “suport a l’eurodiputat Oriol Junqueras” i per això demanen al Suprem que “rectifiqui la seva decisió, permetent-li exercir al Parlament Europeu per allò pel que va ser elegit i ratificat pel propi president” de la cambra, David Sassoli.

“Amb diverses nacionalitats i orientacions polítiques, creiem en al democràcia i en el respecte que aquesta es mereix; és per això que signem tots amb la convicció i l’esperança que ses senyories escoltaran aquesta veu plural i unànime que considerem representativa de la societat que, pensi com pensi, creu en el sufragi universal i en el dret del poble a ser representat pels electes escollits pel poble”, conclou el manifest.

L’impulsor de la iniciativa ha explicat, en una altra carta enviada a l’ACN, que als signants els agradaria que la societat en general els “emuli” enviant “escrits semblants” al Suprem. A més, especifica que pot “garantir” que la iniciativa només ha estat seva i que “Junqueras i la resta de presos polítics van ser els darrers en conèixer i signar” el manifest “com uns companys més del mòdul”. “Lògicament, l’Oriol és l’únic que no ho signa”, afegeix. La carta està signada el 30 de gener i té número de registre de sortida del 5 de febrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa