El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos polítics surten de la presó per anar a treballar i passar el cap de setmana a casa
  • CA

Els set presos de Lledoners –Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez- han sortit aquest divendres de la presó per anar a treballar i ja no tornaran al centre penitenciari fins dilluns, ja que podran passar el cap de setmana a casa. Les juntes de tractament de les presons van acordar aquest dijous que el tercer grau dels presos independentistes es fes efectiu aquest cap de setmana, de manera que els interns dormiran a la presó quatre dies i els altres tres a casa. A la sortida, tots han coincidit a dir que el tercer grau no és la llibertat i que, per tant, no hi ha res a celebrar. També s’han mostrat convençuts que la fiscalia recorrerà la decisió d’atorgar-los el tercer grau.

L’exconsellera Dolors Bassa sortint de la presó del Puig de les Basses | ACN

També hi ha sortit l’exconsellera Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Bassa ha sortit a dos quarts de nou del matí del Puig de les Basses, i tampoc no hi haurà de tornar fins dilluns. L’exconsellera ha admès que està “molt contenta” de poder tornar a dormir a casa seva, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), després de 880 dies. Però per altra banda, també és “conscient” que el tercer grau és un dret penitenciari i que, com la resta de presos, es mou en “la incertesa” perquè “això no acaba aquí i és un pas més”. “A la presó la semillibertat no existeix; el que jo voldria és la llibertat”, ha dit l’exconsellera a les portes del Puig de les Basses.

L’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, sortint de la presó de Was-Ras | ACN

Per la seva banda, Forcadell ha sortit de la presó de Wad-Ras. L’expresidenta del Parlament condemnada per l’1-O ha abandonat la presó a les 6.40 h matí amb el seu vehicle propi i sense anar acompanyada. Forcadell, que va ser traslladada a Wad-Ras el passat 15 de juny per “raons de vinculació familiar”, podrà dormir a casa tres dies a la setmana, mentre que la resta els haurà de passar al centre penitenciari. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa