El president de la UE diu que l'afer català "s'ha de resoldre a Espanya"

El primer ministre croat assegura que la crisi catalana no forma part de les "activitats" de la presidència de torn

El president de torn de la Unió Europea, el croat Andrej Plenkovic, ha replicat Carles Puigdemont i ha assegurat que l'afer català és "una qüestió que s'ha de resoldre a Espanya". Després que Puigdemont hagi agraït durant la seva primera intervenció a l'Eurocambra Plenković per haver "donat suport al diàleg entre Espanya i Catalunya", el primer ministre croata, que ocupa la presidència de torn de la Unió Europea aquest semestre, ha afirmat que l'afer català no s'ha tractat "en absolut" en les reunions entre els caps d'estat i de govern en el Consell Europeu i que "no forma part de les activitats de la presidència".

En una roda de premsa per l'inici de la presidència croata de torn a la Unió Europea, Plenković va assegurar que era "important que hi hagi diàleg" entre Catalunya i Espanya per trobar una "solució" al conflicte independentista. En aquella roda de premsa, a preguntes dels periodistes, Plenkovic va demanar una solució que "convingui a Espanya i als ciutadans espanyols", malgrat remarcar que es tracta d'una "qüestió interna".

 
 

Comentaris (10)
Lidia Fa 3 dies
Un altre exemple de la incompetència de la UE DUI. I adéu ex, panya
Pere IV Fa 4 dies
No fa gaire Croacia era (o així ens ho han dit) la Catalunya de Yugoslàvia (Espanya), sota la supremacia de Serbia (Castella). Sería éticament desitjable que qui ha conegut la submissió recolzés, des de la seva tot just estrenada llibertat, el dret a aquesta mateixa llibertat d'un altre poble sotmés o, si més no, no fés causa comú amb el dominador. Que recordés quan ell mateix era nàufrag, abans de trepitjar les mans de qui malda per pujar a la barca.
ORIOL Fa 4 dies
JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO
Pere IV Fa 4 dies
"No espereu de nosaltres el que no feu per vosaltres." Ens ho diu un croat, fill d'un poble ara lliure, no pas gràcies a pacífiques manifestacions. Els anys 40's mataren 500.000 serbis. El Vaticà ho beneí (Croàcia és catòlica i Serbia ortodoxa). Als anys 90's moriren uns milers de croats a mans dels serbis. Europa, ara sí, s'horroritzà i obrí als croats la porta de la independència. Mai la llibertat ha estat només filla del dret i la raó. Cal que no visquem d'il.lusions.
Què simples sou, secessionistes ktalanets Fa 4 dies
Les qüestions de fons són que a Europa es respecta la legalitat vigent i que ningú considera que Catalunya sigui una nació. Si no enteneu això no podeu entendre res.
Raymund Fa 4 dies
Una pregunta al President croat : la Crisis a l‘antigua Yugoslàvia la van resoldre els jugoslavs sols o hi van intervenir altres estats ? Sembla estrany com de ràpid s‘oblida El que no interessa ....
ORIOL Fa 4 dies
SE INTERVIENE DESPUES DE AÑOS DE GUERRA Y CIENTOS DE MILES DE MUERTOS...EMPEZAD LA GUERRA
ganxó Fa 4 dies
O i de quina manera !. No varen ser les boques soles les que parlaban. A aquest ve a fotre el merda, a donar lliçons del que poder li hagués agradat al seu país hagués passat. Aixó és ser miserable.
Fat Boy Fa 4 dies
Vol dir a la manera que Croacia ho va resoldre dins de Jugoslavia?.
ORIOL Fa 4 dies
EMPEZAD LA GUERRA...JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO
Ramon Fa 4 dies
Quin hauria de ser el nostre relat? "Europeus, allibereu-nos del govern que acabem de donar-li el SÍ!". Qui voti ERC serà còmplice de la traïció.
Visca Estat Català Fa 4 dies
És fa díficil dir a la UE que intervingui quan ERC ajuda a investir el President d´Espanya i acorden de fer una taula de negociació per a negociar un nou Estatut o qualsevolaltra cosa menys la independència i menys una amnistia pels presos polítics, és una mica de barra amb aquest panorama anar a la UE a dirlis que és parteixin la cara per nosaltres.
ORIOL Fa 4 dies
EN YUGOSLAVIA SE INTERVINO DESPUES DE AÑOS DE GUERRA Y CIENTOS DE MILES DE MUERTOS...EMPEZAD LA GUERRA...JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO
Ramon Fa 4 dies
El sí d'ERC a Pedo Sánchez és un torpede al relat català de cara al món. Per què hauríem d'intervenir, si voteu SÍ al govern espanyol?
ORIOL Fa 4 dies
JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO