El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president de l’Eurocambra aplicarà “la sentència que dicti el TJUE” sobre Junqueras
  • CA

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha coincidit amb Pedro Sánchez a Brussel·les quan queda una setmana per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l’estatus d’eurodiputat i la immunitat d’Oriol Junqueras. Preguntat per la trobada, Sassoli ha assegurat que s’han “saludat”, però que no han parlat sobre el cas del líder d’ERC. L’italià ha reiterat que estan “a l’espera” de la decisió de Luxemburg i que “aplicaran la sentència” que dictin els magistrats europeus el pròxim dijous 19 de desembre.

Espanya i l’Eurocambra han defensat als tribunals de la UE que Junqueras no gaudia d’immunitat en el moment en què el Tribunal Suprem havia de decidir si l’alliberava per jurar la Constitució perquè no tenia condició d’eurodiputat encara.

Per contra, la defensa de Junqueras i l’Advocat General sostenen que l’estatus d’eurodiputat només s’adquireix pel mandat de les urnes i que els estats no poden exigir requeriments addicionals per obtenir-lo. En les seves conclusions no vinculants, l’Advocat General també obre la porta a reconèixer la immunitat del líder d’ERC abans de la sessió de constitució de l’Eurocambra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa