El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Premsa de Madrid persegueix l’actriu que va fer el vídeo ‘Help Catalonia’ després de l’1-O
  • CA

Algun diari madrileny no perdona que l’actriu catalana Anna Maruny participés en el 2017 en un vídeo d’Òmnium Cultural sota el títol ‘Help Catalonia’ a través del qual es denunciava la violència policial de l’1-O. Tant és així que aquest 2019, gairebé dos anys després d’un vídeo que emulava l’estil d’un precedent enregistrat durant el Maidán d’Ucraïna, El Confidencial ha publicat una informació sobre la participació de Maruny en una producció teatral pública espanyola, de la Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC). Una notícia que, entre línies, sembla donar a entendre que si els promotors del projecte teatral haguessin conegut abans que l’actriu va participar en el vídeo d’Òmnium no hauria d’haver estat escollida per treballar-hi.

La companyia ha inclòs Maruny en el repartiment de ‘La vida es sueño’ de Calderón de la Barca i se li ha atorgat un paper protagonista. El diari ha exigit explicacions al govern espanyol pel fitxatge de Maruny, que ha passat totes les proves competint amb altres actors, i des del ministeri de Cultura s’ha respost que desconeixien la participació de l’actriu en el vídeo sobre l’1-O. Les mateixes fonts no expliquen si, de saber-se aquesta informació abans, l’actriu hauria estat discriminada per raons ideològiques.

L’obra, patrocinada per Loterías y Apuestas del Estado, s’estrenarà el 13 de setembre i es podrà veure a Madrid fins 20 d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa