El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Premi Canigó als familiars dels presos i exiliats polítics
  • CA
El rector de la UCE, Jordi Cassasas, amb la representant de l'ACDC Montserrat Puigdemont
El rector de la UCE, Jordi Cassasas, amb la representant de l’ACDC Montserrat Puigdemont | Josep Maria Montaner

 

 

 

L’Associació Catalana de Drets Civils (ACDC), l’entitat que agrupa els familiars dels presos i exiliats polítics per la repressió de l’Estat, ha estat guardonada amb el premi Canigó que atorga cada any la Universitat Catalana d’Estiu, que se celebrada a Prada (El Conflent). En una cerimònia celebrada aquest migdia al Liceu Charles Renouvier, la germana de Carles Puigdemont, Montserrat, ha estat l’encarregada de recollir el guardó atorgat per la tasca de l’ACDC en la defensa de drets i llibertats tant inviduals com col·lectius. 

 

En el seu discurs d’agraïment Montserrat Puigdemont ha estat tan emotiva com crítica. Ha titllat de “monstruositat” l’existència de presos i exiliats polítics en plena democràcia. Així mateix ha demanat “no confondre llibertat amb justícia, perquè justícia és llibertat i la llibertat no es negocia igual que la democràcia no es negocia”. “La remor ha de persistir”, ha reblat. 

 

Puigdemont ha remarcat que l’eina per resoldre els conflictes és el diàleg i no “l’ús de la repressió i les armes per aturar la voluntat dels catalans”. En aquest sentit ha demanat als ciutadans “convertir-se en activistes dels drets civils” i exigir “l’anul·lació de la causa judicial”. “Persistir és vèncer”, ha sentenciat. 

 

 

També l’UCE ha lliurat el premi Canigó individual a l’artista Antoni Miró pel seu compromís amb els Països Catalans i amb la Universitat de la que n’ha dissenyat els cartells dels darrers anys. L’acte també ha comptat amb l’actuació del cantautor valencià Feliu Ventura

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa