El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Prada revifa malgrat l’etern neguit pel seu futur
  • CA

51 edicions. La Universitat Catalana d’Estiu a Prada (El Conflent) ha superat el primer any de la seva maduresa amb èxit de participació, acadèmic i, sobretot, polític. L’equip rector de la UCE, però, tot i la seva satisfacció  no ha amagat el seu tradicional neguit per la continuïtat de la Universitat pels recursos econòmics. Al sarró, una nova edició amb 705 estudiants, un 1,73% més que la passada edició, i la satisfacció de tornar a ser l’escenari de l’obertura del debat polític del procés.  La “confrontació democràtica” que va posar sobre la taula el president Quim Torra, al segon dia de l’edició, ha encetat la nova etapata del procés. Prada marca el camí, altra volta.

 

 

Jordi Casasses, president de l’equip rector, i en Joan Maluquer, el gerent, han explicat aquesta tarda la “tendència a l’alça” de les matrícules i el nivell acadèmic de les classes. En aquesta línia, Casassas ha centrat els esforços en destacar l’assitència de professors universitaris d’arreu dels Països Catalans en un format més flexible. “Nosaltres volem defugir de l’estampeta d’akelarre independentista i la millor manera de fer-ho és destacar l’alt nivell formatiu i acadèmic dels cursos”, ha destacat.

 

Així han passat per Prada aquest estiu 212 professors i fins a 25 periodistes acreditats que han explicat les activitats de 705 estudiants, majoritàriament del Principat (63%); un 13,94% del País Valencià (el contingent que més ha augmentat); un 11% de la Catalunya Nord; un 7,51% de les Illes i un 4,5% d’Andorra, l’Alguer i la Franja. La Universitat tenia un pressupost de 524 mil euros però quedarà a nivells de l’any passat.

 

Precisament, la qüestió econòmica és la que més neguiteja l’organització que, un altre any, torna a patir pel seu futur. Per exemple, enguany l’Ajuntament de Barcelona no ha aportat cap subvenció, dels 373 mil euros de finançament públic, i continua la xifra de 110.000 euros de recursos propis. L’equip també ha valorat l’edició del juliol a Manresa que ha qualificat d’experimental però que n’estan contents del resultat i sobretot del mecenatge del seu cost.

 

En la línia de les males notícies, l’equip rector ha retret al Liceu Charles Renovuier la seva gelosia amb les instal·lacions que no els permet crèixer en alumnes. Així mateix, algunes mostres d’incivisme com pintades contra Quim Torra i alguns episodis de garrafot al pàrquing.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa