El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC vol prohibir als familiars d’alts càrrecs de la Generalitat tenir comptes a paradisos fiscals
  • CA

El PPC ha presentat aquest dijous una bateria de mesures per ser votades demà divendres al ple del Parlament, en el marc del debat sobre la lluita contra la corrupció, que inclouen la prohibició que els alts càrrecs i membres del Govern i els seus familiars puguin tenir comptes bancaris en paradisos fiscals. La proposta de resolució especifica que ni aquests responsables públics ni els seus parents “fins al segon grau” podran tenir “condició de titular o autoritzat, ni directament ni per mitjà de societats en què tinguin una participació superior al 5%” en aquests territoris. Incomplir aquest requisit, si prospera la iniciativa del PPC, els barrarà el pas per ser alt càrrec de l’administració o directiu d’algun ens públic.

Els populars també han proposat que el Govern prepari una llei que reguli l’exercici d’alt càrrec de la Generalitat que fixi el procediment de nomenament per garantir “la idoneïtat del candidats i una anàlisi prèvia de la possible existència de conflictes d’interessos”. Així mateix, reclamen una nova llei d’incompatibilitats amb nous supòsits i un increment dels controls.

Una altra de les propostes del PPC passa per què la Generalitat es personi en totes les causes judicials vinculades a delictes de corrupció i frau fiscal en què puguin haver estat perjudicats els recursos públics i el patrimoni de la institució, així com qualsevol tribut competència de l’administració catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa