El PPC, a Torra: "Si no pot ni aprovar uns pressupostos com ha de liderar l'autodeterminació?

Els populars presenten un manifest on insisteixen que l'independentisme ha "pervertit" la Diada i emplacen el constitucionalisme a "trobar fórmules d'entesa"

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha rebutjat l'aposta pel dret a l'autodeterminació que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, en el seu discurs institucional per la Diada de Catalunya i l'ha instat a "plegar" perquè "el seu mandat com a president està mort". "Si no és capaç ni d'aprovar uns pressupostos ni te majoria parlamentària, quina insurrecció o autodeterminació ha de liderar?", ha ironitzat des de la seu del partit. D'altra banda, i pel que fa a la Diada, els populars han presentat un manifest on denuncien que "el separatisme ha pervertit la festa de tots els catalans" i demanen trobar "fórmules d'entesa" entre tots els constitucionalistes.

Al manifest que els populars han presentat en el marc de la Diada critiquen que el separatisme l'hagi "pervertit" i reivindiquen una festa on el nacionalisme "deixi de manipular el passat, enterbolir el present i hipotecar el futur". "És hora que el nacionalisme deixi pas a la llibertat; i l'enfrontament, a la concòrdia", expliquen. D'altra banda, i per recuperar "la convivència i la senyera que arropi a tothom", el PPC fa una crida al constitucionalisme a "trobar fórmules d'entesa" per "avantposar" el que els uneix al que els separa. "Necessitem sumar voluntats i energies", demanen, i alerten que cal defensar la Constitució i l'Estatut "davant dels que pretenen suplantar-los". Fernández, en roda de premsa, ha detallat que insisteixen en la proposta ja concretada en Espanya Suma perquè "més enllà de la suma d'escons és la lluita de demòcrates contra qui, des del populisme identitari, vol trencar la unitat d'Espanya".

 

Al manifest el PPC explica que no exigeixen a ningú "que canviï les seves idees ni sentiments" i reivindica la preservació del "marc de convivència que tant ha costat construir". "Que aquesta sigui la darrera Diada de confrontació, recuperem la Catalunya de tots", conclouen.

Josep Bou, a l'ofrena a Rafael Casanova

En ser preguntat sobre la presència del regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, a la comitiva del consistori a l'ofrena a Rafael Casanova, Fernández ha explicat que a cada municipi els seus representants són lliures de participar-hi "segons els circumstàncies" i sempre d'acord amb l'executiva del partit. Així, ha explicat que Bou va demanar a la direcció participar a l'ofrena. Fernández, però, no ha volgut entrar en sí els propers anys ell mateix hi participarà i ha argumentat que no sap "si el procés estarà viu o mort".

Més informació
 

Comentaris (8)
D'on no n'hi ha no en raja Fa 1 mes
Ferñandez, et recordo les teves pròpies paraules, el pp a Catalunya ha fracassat, així que no sou ningú per dir res al MHP Quim Torrà
Fat Boy Fa 1 mes
Que presenti una mocio de censura. Amb 4 diputats de 135 es pot fer molta feina.
X*2 Fa 1 mes
Fora aquest burru feixista
CARLES Fa 1 mes
...HOLANDA NO ES LO QUE ERA...BELGICA NO ES LO QUE ERA...INGLATERRA NO ES LO QUE ERA...FRANCIA NO ES LO QUE ERA...CATALUNYA NO ES LO QUE ERA...
Mira, Sviatoslav Fernández, la teva mentalitat no arriba a comprendre que dintre una ideologia politica puguin haver diferents tendències. I és per això, per aquest "detallet sense importància" que mai arribaràs a entendre que als secessionistes els hi costi molt aprovar uns pressupostos. No és com a Madrit, que no s'aproven perquè el repartiment de càrrecs i prebendes no satisfà les otres faccions. Informa't bé, fes el favor. Spassiva.
un Fa 1 mes
I si els teus companys del Pais Basc defensen el cupo sense reserves i tu tot el que fas es demanar el 155, ¿com pots dir que defenses Catalunya i els catalans?
odisea Fa 1 mes
Mejor que devolvais lo robado,y vosotros si deberiais estar en la carcel,por corruptos.
Aparell repressor Fa 1 mes
Alejandro Fernández, a madrid, "Si no podeu ni aprovar uns pressupostos com ha de liderar lun estat?, au va... vosaltres, vinguts de fora de Catalunya, mai us heu sentit catalans de veritat, mai heu anat a cap 11 de Setembre? Vas anar al se Sant Boi?, vas anar a cap dels que es van celebrar després. No podeu anar-hi, formeu part de l'aparell repressor de Catalunya.