El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC, a Torra: “Si no pot ni aprovar uns pressupostos com ha de liderar l’autodeterminació?
  • CA

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha rebutjat l’aposta pel dret a l’autodeterminació que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, en el seu discurs institucional per la Diada de Catalunya i l’ha instat a “plegar” perquè “el seu mandat com a president està mort”. “Si no és capaç ni d’aprovar uns pressupostos ni te majoria parlamentària, quina insurrecció o autodeterminació ha de liderar?”, ha ironitzat des de la seu del partit. D’altra banda, i pel que fa a la Diada, els populars han presentat un manifest on denuncien que “el separatisme ha pervertit la festa de tots els catalans” i demanen trobar “fórmules d’entesa” entre tots els constitucionalistes.

Al manifest que els populars han presentat en el marc de la Diada critiquen que el separatisme l’hagi “pervertit” i reivindiquen una festa on el nacionalisme “deixi de manipular el passat, enterbolir el present i hipotecar el futur”. “És hora que el nacionalisme deixi pas a la llibertat; i l’enfrontament, a la concòrdia”, expliquen. D’altra banda, i per recuperar “la convivència i la senyera que arropi a tothom”, el PPC fa una crida al constitucionalisme a “trobar fórmules d’entesa” per “avantposar” el que els uneix al que els separa. “Necessitem sumar voluntats i energies”, demanen, i alerten que cal defensar la Constitució i l’Estatut “davant dels que pretenen suplantar-los”. Fernández, en roda de premsa, ha detallat que insisteixen en la proposta ja concretada en Espanya Suma perquè “més enllà de la suma d’escons és la lluita de demòcrates contra qui, des del populisme identitari, vol trencar la unitat d’Espanya”.

Al manifest el PPC explica que no exigeixen a ningú “que canviï les seves idees ni sentiments” i reivindica la preservació del “marc de convivència que tant ha costat construir”. “Que aquesta sigui la darrera Diada de confrontació, recuperem la Catalunya de tots”, conclouen.

Josep Bou, a l’ofrena a Rafael Casanova

En ser preguntat sobre la presència del regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, a la comitiva del consistori a l’ofrena a Rafael Casanova, Fernández ha explicat que a cada municipi els seus representants són lliures de participar-hi “segons els circumstàncies” i sempre d’acord amb l’executiva del partit. Així, ha explicat que Bou va demanar a la direcció participar a l’ofrena. Fernández, però, no ha volgut entrar en sí els propers anys ell mateix hi participarà i ha argumentat que no sap “si el procés estarà viu o mort”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa