El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC insisteix a reclamar a Cs una coalició electoral
  • CA

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha tornat a reclamar aquest dijous a la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, una coalició electoral conjunta sota el nom de Catalunya Suma. Així ho ha fet en el marc de la reunió que els dirigents de la formació han mantingut al Parlament a petició del partit taronja. Segons Fernández, “no és tracta d’una OPA ni de la voluntat d’absorbir ningú”. Però Roldán ha respost que ara “no és el moment de parlar” d’aquesta qüestió tenint en compte que no hi ha ni una convocatòria electoral sobre la taula. La setmana que ve Roldán té previst reunir-se amb el PSC per plantejar-los també els principals punts d’una agenda constitucionalista conjunta “per parar els peus al desafiament separatista”, que anomenen Pacte per Catalunya.

Per a Fernández, les “moltíssimes coincidències en la diagnosi ” amb Cs són “insuficients” i cal una coalició electoral constitucionalista. En aquest sentit, ha afirmat que no acaba d’entendre la negativa de Cs i ho ha qualificat “d’error profund”. “Si haguéssim fet una coalició electoral a les eleccions generals, tindríem 9 diputats a Catalunya. Hauria canviat el panorama polític d’eleccions generals de manera notable”, ha defensat. El líder dels populars a Catalunya ha mantingut la “mà estesa” per parlar sobre el document que planteja Cs però també posa sobre la taula l’oferta de Catalunya Suma. I s’ha mostrat convençut que, tot i la negativa d’ara, en el futur es posaran “les coses al seu lloc” com va passar amb la moció de censura de Cs a Torra que al principi el partit taronja rebutjava presentar.

Segons Roldán, al Pacte per Catalunya entre partits constitucionalistes hi han de constar qüestions com una educació que garanteixi que el català i castellà siguin llengües vehiculars, una televisió pública “que sigui de tots”, reactivar l’economia i actualitzar la cartera de serveis socials, així com la lluita contra la corrupció i una nova llei electoral per a Catalunya, entre altres qüestions. Pel que fa a l’oferta de coalició electoral del PPC, Roldán diu que ara hi ha coses “més urgents” que estan per sobre de les sigles del partit i ha conclòs que el Pacte per a Catalunya que proposa el seu partit “va més enllà de qualsevol coalició electoral”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa