El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP vol forçar Torra a renegar del Consell de la República i l’Assemblea d’Electes
  • CA

El PP vol que el president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu Govern reneguin del Consell de la República i l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya, dues institucions que, d’acord amb el partit que lidera Alejandro Fernández a Catalunya són “entitats privades alienes a les institucions estatutàries”. Els populars han enviat al proper ple una moció perquè es voti rebutjar “l’aparença de legalitat i representativitat” que el PP veu que exerceixen les dues institucions que denuncia.

En el mateix text, el PP proposa que el Parlament insti Torra i el Govern a “deixar de convocar o participar, activa o passivament, en entitats privades que intenten usurpar l’autèntica legitimitat i representativitat de les institucions de Catalunya”. Precisament Torra s’ha reunit aquest dimecres amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, a la Casa de la República a Waterloo per abordar la situació política després de les eleccions del 10-N.

Torra va participar en la primera Assemblea d’Electes el passat 30 d’octubre, que va reunir-se al Palau de Congressos de Catalunya. L’Assemblea es va presentar com una institució republicana, promoguda pel Consell per la República de Carles Puigdemont, amb la voluntat de treballar per fer efectiva la independència.

De la primera reunió en va sortir el compromís de crear una comissió gestora que treballés en l’organització, les formes de participació i la presa de decisions. Es tractaria d’una proposta de governança que caldrà debatre i votar en la propera assemblea que es faci. Aquella reunió va coincidir amb els primers dies de l’acampada independentista a la plaça Universitat i un cop finalitzada alguns assitents van tallar l’Avinguda Diagonal fent una crida a manifestar-se fins a l’acampada i afegir-se als joves.

El punt de la moció del PP que demana a Torra que no participi en aquestes institucions podria trobar l’acord de la majoria de partits a l’oposició. A banda del PP, han estat crítics amb aquestes entitats el PSC, Cs i els Comuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa