El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP vol les factures dels viatges del Govern al Suprem i a les presons espanyoles
  • CA

Nou front del Govern. El subgrup parlamentari del PP vol saber tots els detalls dels viatges dels membres del Govern de Quim Torra a Madrid durant els quatre mesos que va durar el judici del procés al Tribunal Suprem. Així mateix, ha demanat la relació de les visites del president de la Generalitat i els consellers als centres penitenciaris de Soto del Real i Alcalá Meco de l’1 de febrer de 2019 ençà i tota la documentació referent d’aquestes visites. 

 

 

Concretament, i segons ha pogut saber El Món, el portaveu adjunt Santi Rodríguez, ha reclamat a través d’una bateria pormenoritzada de preguntes i informes, el nombre de viatges del president així com dels consellers que van assistir a les sessions del judici oral de la causa del procés. A més, inclou en la petició, quins acompanyants i membres del gabinet va portar tant el president com cada conseller. El PP vol tenir l’excel amb la factura detallada per departament del cost de cada viatge i, si és el cas, de l’estada. 

 

En total, el PP ha formalitzat 111 preguntes sobre el cost i els dies dels viatges i una desena d’informes sobre les trobades dels consellers amb els presos polítics a Soto del Real i Alcalá Meco durant la seva estada. De fet, els populars volen una relació de tots els detalls per departament de manera individualitzada. 

 

Fonts del subgrup parlamentari  apunten que volen tenir un balanç dels costos d’aquests viatges i constatar amb quina partida pressupostària es paguen. Així com saber el cost afegit dels funcionaris de l’equip que els acompanyava. Un cop tinguin les dades, els populars estudiaran quines mesures es poden prendre i si s’ajusten a conceptes de despesa pública que considerin correctes.

 

 Fins i tot, no descarten, segons la documentació amb què respongui i justiqui el Govern, demanar la fiscalització de la Sindicatura de Comptes o anar més enllà, com va passar amb el Tribunal de Comptes i la despesa del 9N així com remetre les dades a Fiscalia per si hi haguessin indicis de malversació o d’administració deslleial. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa