El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP responsabilitzarà Sánchez si hi ha boicot a les eleccions
  • CA

La cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions d’aquest diumenge, Cayetana Álvarez de Toledo, ha anunciat aquest divendres que el seu partit responsabilitzarà el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de qualsevol boicot que es pugui produir aquest 10-N per tal que les eleccions no es puguin celebrar amb normalitat. Els populars consideren que l’executiu espanyol ha de preveure qualsevol escenari d’aquest tipus.

[r:1]

De Toledo ha fet aquestes declaracions en un acte que els populars han celebrat a la Plaça Urquinaona, escenari principal dels aldarulls de divendres 18 d’octubre, on desenes de joves es van enfrontar a la policia. “No hem vingut a col·locar el panot d’Albert Rivera”, ha dit la candidata, fent broma sobre la lloseta que el president de Ciudadanos va dur fa uns dies al debat televisiu de candidats. “Hem vingut a un lloc simbòlic”, ha afirmat, a més de recordar que la violència exercida per la policia espanyola aquell dia simbolitza “el sacrifici que cal fer per defensar la democràcia”.

[r:2]

La candidata popular ha dit en aquest acte que “la plurinacionalitat” que segons ella defensa Pedro Sánchez “és la derrota de la igualtat” i que, per tant, una victòria del candidat socialista aquest 10-N significarà “una derrota de la nació espanyola”. “No podem renunciar a la Constitució per culpa d’un grup de reaccionaris” perquè el text aprovat l’any 78 “és el millor que han fet mai els espanyols”, ha apuntat.

A l’acte també hi ha participat el president del Partit Popular Català, Alejandro Fernández, que ha opinat que aquesta campanya electoral ha servit perquè els independentistes “mai més tornaran a dir que els carrers són només d’ells”. “La Catalunya silenciada ha tornat a ser la protagonista del seu futur”, ha afirmat, a més de fer un recital d’afalacs al també present líder dels populars a Barcelona, Josep Bou, per haver “fet front” a la “turba violenta que l’escopia i insultava” el dia que Felip VI va visitar Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa