El PP qüestiona la capacitat de Buch de garantir la seguretat dels no independentistes

Esperanza García creu que la detenció de CDR suma riscos en un context de protesta

La diputada del PP a Catalunya, Esperanza García, ha demanat aquest dimecres al conseller d’Interior, Miquel Buch, que davant les protestes que es preveuen per la sentència de l’1-O “no permeti que l’ús d’un dret fonamental trepitgi el dret dels que no es volen manifestar”. La diputada popular ha afegit que expressava aquest temor “sobretot perquè hi ha alguns que el dret a la manifestació els ha portat a fer pràctiques amb precursors d’explosius”, en referència als CDR detinguts. “Això és suficientment greu com perquè jo demani una mica de responsabilitat”, ha dit García.

Buch ha recordat que el dret a manifestació és un dret fonamental que la policia ha de protegir i ha retret a García que al PP “li agrada tenir societats anestesiades, adormides, on vostès governen i la gent fa el que vostès volen”. En canvi, ha afegit el conseller, Catalunya és una “societat rica, que té ganes de discutir i de manifestar-se, així és el nostre país i el respectem”.

 

García li ha replicat que no li demana que demani paciència a aquells que no es volen manifestar davant de qualsevol escenari que es pugui produir. “Li demano que prevegi qualsevol escenari i que no permeti ingerències en el disseny i operatiu, que ens doni seguretat i protegeixi el dret de tots els catalans, siguin o no independentistes”.

 

Comentaris