El PP qüestiona la capacitat de Buch de garantir la seguretat dels no independentistes

Esperanza García creu que la detenció de CDR suma riscos en un context de protesta

La diputada del PP a Catalunya, Esperanza García, ha demanat aquest dimecres al conseller d’Interior, Miquel Buch, que davant les protestes que es preveuen per la sentència de l’1-O “no permeti que l’ús d’un dret fonamental trepitgi el dret dels que no es volen manifestar”. La diputada popular ha afegit que expressava aquest temor “sobretot perquè hi ha alguns que el dret a la manifestació els ha portat a fer pràctiques amb precursors d’explosius”, en referència als CDR detinguts. “Això és suficientment greu com perquè jo demani una mica de responsabilitat”, ha dit García.

Buch ha recordat que el dret a manifestació és un dret fonamental que la policia ha de protegir i ha retret a García que al PP “li agrada tenir societats anestesiades, adormides, on vostès governen i la gent fa el que vostès volen”. En canvi, ha afegit el conseller, Catalunya és una “societat rica, que té ganes de discutir i de manifestar-se, així és el nostre país i el respectem”.

 

García li ha replicat que no li demana que demani paciència a aquells que no es volen manifestar davant de qualsevol escenari que es pugui produir. “Li demano que prevegi qualsevol escenari i que no permeti ingerències en el disseny i operatiu, que ens doni seguretat i protegeixi el dret de tots els catalans, siguin o no independentistes”.

 

Comentaris (11)
Català a Mallorca Fa 2 mesos
Senyora no passi oena que ningú anirà casa x casa a treure dels cabells els qui no surtin a manifestar-se contra la sentència... nosaltres sóm una mica més curosos amb la llibertat ideològica que vostès...xo de totes maneres di no està prou còmode a Catalunya una mica més enllà de l,Ebre hi podrà estar ok? colono,s go home!!!
Anna Fa 2 mesos
Ella expressa un dubte envers els unionistes. Els independentistes tenim la certesa (que ha vist tot el món) que esclafen els nostres drets cada dia i que el nostre vot no val absolutament res. De manera clara, que ens deixen anar a posar un paperet a una urna, però que se'ls en fot el què votem. No tenim els partits il·legalitzats formalment, però sí de facto.
Evaristu Fa 2 mesos
Vostè i els seus cipayos em poden garantir la meva? el 1 d'octubre no la varen garantir,
Serp Fa 2 mesos
Aquest escurçó d´Esperanza Garcia deu volguer que possin dos mossos d´escorta a .cada unionista. Si están cagats de por és que algo dolent hauran fet.
Chus Fa 2 mesos
Fora els delincuents inadaptats espanyols
Jordi Estelada Fa 2 mesos
Ai sí, pobrets, tenen por i estan indefensos malgrat tenir tota la força de l'Estat feixista que els empara en tot
2019 Fa 2 mesos
ohh nos pondremos a llorar.yo si que tengo miedo delos que rompen esteladas lazos i me intimidan en television
CAT Fa 2 mesos
españols, foteu el camp , no us volem per a res, fora!
Claravalls Fa 2 mesos
Els no independentistes, és a dir ,els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats, són aquests els terroristes i criminals.. són el perill per tots els catalans/es.Marxeu de Catalunya i s'acabat el bròquil.Visca l'èxode de ñols a Catalunya.Marxeu al vostre país perquè en lloc us sabeu adaptar.Fora rates franquistes putrefactes de Catalunya. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Ricard Fa 2 mesos
Sería un buen momento para que hicieran las maletas los inadaptados españolistas anticatalanes, y empezarán a coger los trenes borregueros y hacia españa, allí estarán seguros y felices además de subvencionados
D'on no n'hi ha no en raja Fa 2 mesos
Ai garcía que ja sabem perfectament, que la incapacitat del gobiernos del pp va ser garantir la violència de l'1 d'octubre