El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP insisteix a conèixer qui són els experts de la desescalada
  • CA

El Partit Popular ha registrat al Congrés dels Diputats una petició de dades perquè el govern espanyol desvetlli la identitat i el currículum vitae dels experts que avaluen la informació remesa per les comunitats autònomes per decidir si passen de fase en el marc de la desescalada per la pandèmia de coronavirus. En un comunicat, el Grup Parlamentari Popular (GPP) ha explicat que insisteixen “en la via parlamentària per reclamar al govern, a través d’una sol·licitud de dades al Congrés, que compleixi la llei i desvetlli la identitat dels experts a càrrec de les fases del desconfinament”. En aquest sentit, els ‘populars’ sol·liciten la identitat i el currículum vitae dels 11 membres de l’equip tècnic de la Direcció General de Salut Pública, Qualitat i Innovació que, al costat del director del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, avaluen la informació remesa per les comunitats per avançar de fase en la desescalada.

Les sol·licitud de dades, signada per la sotssecretària del PP, Cuca Gamarra, el portaveu adjunt del GPP José Ignacio Echániz, i la portaveu de Sanitat al Congrés, Elvira Velasco, se suma a la Proposició no de Llei que va presentar el PP i en la qual s’instava a l’Executiu de Pedro Sánchez a “complir la legalitat vigent i donar a conèixer al més aviat possible la identitat dels experts del Ministeri de Sanitat”. En aquesta línia, el líder dels ‘populars’, Pablo Casado, exigia aquesta setmana que es fes públic el nom dels experts que decideixen sobre el pas de fase de cada província o àrea i recalcava que així ho establia la Llei General de Salut Pública de 2011.

Per la seva banda, el propi president del govern espanyol va refusar aquest mateix dissabte desvetllar els noms dels membres del comitè d’experts que l’assessoren en la desescalada, però va apuntar que eren professionals de “una extraordinària qualitat” des del punt de vista “científic i del compromís de servei públic”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a desembre 06, 2020 | 22:16
    Vicenç Ramoneda desembre 06, 2020 | 22:16
    L’escola d’Aznar acumula gairebé 500.000€ de pèrdues. L’expresident del Gobierno ofereix un màster de Gestió Pública i Lideratge per 20.500 euros. https://bit.ly/2Wj8hUa
    • Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a desembre 06, 2020 | 22:16
      Vicenç Ramoneda desembre 06, 2020 | 22:16
      L’escola d’Aznar acumula gairebé 500.000€ de pèrdues. L’expresident del Gobierno ofereix un màster de Gestió Pública i Lideratge per 20.500 euros. https://bit.ly/2Wj8hUa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa