El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP i PSC pacten crear un museu de peces militars al castell de Montjuïc de Barcelona
  • CA

El grup municipal del PP a l’Ajuntament Barcelona i el del PSC han pactat un acord per “crear una exposició permanent de peces d’especial valor patrimonial, històric i militar de la història del Castell de Montjuïc”.

Des del PP, Ángeles Esteller ha assenyalat que “és fonamental que es conservi un espai en el qual s’expliqui el significat i la història del castell de Montjuïc per entendre la seva importància dins de la ciutat tal com es va acordar a l’abril i Juny de 2009”.

El rebuig de CiU, ERC i ICV ha vingut de la mà del caràcter militar del museu i perquè consideren que entra en contradicció amb el projecte de creació del Centre Internacional de la Pau que ha d’allotjar el castell. El suport del PSC a la mesura, plantejada a la comissió de Presidència de l’Ajuntament d’aquest dimecres, ha topat de front amb la postura dels ecosocialistes.

El seu portaveu a l’Ajuntament, Ricard Gomà, ja ha advertit que el seu grup “mai donarà suport a un projecte de remuseització de l’espai militar del castell”. “Si la proposició que ens presenta el PP no afegeix res al que ja està acordat, no té cap sentit votar-hi a favor, però encara en té menys si el que pretenen és restituir un museu militar” al castell de Montjuïc, ha conclòs Gomà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa