El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP i C’s donen suport a la plantada del Govern
  • CA

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, ha secundat les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha amenaçat amb plantar-se si el govern espanyol exigeix una retallada pressupostària del 20%, el doble del que està assumint la Generalitat.

“No és de rebut ni justificable que ara se’ns incrementi la retallada del 20% al nostre pressupost”, ha sentenciat la popular en declaracions a Ràdio 4.

Camacho considera que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, està fent pagar als catalans “l’excés de despesa que ha comès a Espanya” i el que ha malgastat, amb la seva autorització, el segon tripartit. “La responsabilitat és d’ells, i no poden exigir sacrificis més grans als catalans, i que siguem els pagadors dels errors de Montilla i Zapatero”, ha resolt.

Ciutadans també dóna suport a “la plantada

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha donat el “suport incondicional” de C’s al Govern davant l’exigència de l’Estat d’augmentar la retallada fins al 22%, sempre que l’increment sigui per l’incompliment del Govern espanyol de l’acord de finançament vigent. No obstant, Cañas ha qualificat de sospitós que en una setmana s’hagi incrementat fins al 22% l’exigència de retallada i ha criticat que des del Govern no s’expliqui a què es deu aquest increment i es doni la noticia a través dels mitjans i no al Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa