El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP i Cs exigeixen al Parlament Europeu que “revoqui” la seva decisió
  • CA

La portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha enviat una carta al president de l’Eurocambra, David Sassoli, per “exigir-li” que “revoqui” la decisió de reconèixer formalment Oriol Junqueras com a eurodiputat, després que la institució enviés un comunicat aquest dilluns dient que espera que el dia 13 el president d’Esquerra Republicana, Carles Puigdemont i Toni Comín puguin obtenir el seu escó.

A la carta, Montserrat recorda que la Junta Electoral Central espanyola (JEC) ha declarat que Junqueras no pot ser eurodiputat per haver estat condemnat pel Tribunal Suprem. La popular ha defensat que la JEC és un organisme “legítim i competent” a Espanya.

En una piulada al seu compte de Twitter, Montserrat ha afirmat que el gest de l’Eurocambra “no és casualitat, sinó un altre pagament als separatistes” per part de Pedro Sánchez, ja que David Sassoli és socialista.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Ciutadans, que ha demanat a Sassoli que “revoqui” i “reconsideri” la decisió que reconeix a Junqueras, Puigdemont i Comín com a eurodiputats i tingui en compte l’informe de la JEC que els inhabilita. En un comunicat, el cap de la delegació de Ciutadans al Parlament europeu, Luís Garicano acusa Sassoli d’haver-se “extralimitat” en “ignorar” la JEC i assegura que es tracta d’una situació “sense precedents” en la democràcia europea. “El Parlament europeu ha de respectar l’actuació de la justícia espanyola”, remarca. 

Al text, Garicano també es pregunta si la decisió de Sassoli és “un altre gest de Pedro Sánchez als independentistes” per facilitar la seva investidura, i recorda que el president de l’Eurocambra és també socialista. “Ens preguntem si Sassoli ha rebut una trucada de Sánchez per actuar d’aquesta forma tan precipitada i sorprenent. A la Moncloa estan molt nerviosos per la votació de demà i ja s’ha demostrat que estan disposats a agar el preu que sigui necessari”, explica Garicano.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa