El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP i Cs demanen que Montero comparegui per donar explicacions sobre el virus i el 8-M
  • CA

La diputada del PP i vicepresidenta del Congrés, Ana Pastor, ha afirmat que la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha de comparèixer a la cambra baixa per donar explicacions “del que sabia” el govern espanyol sobre el coronavirus el 8-M. “Hem constatat que sabia que hi havia un risc i per motius polítics no va posar en marxa mesures adequades per al control de la pandèmia“, ha dit Pastor en roda de premsa aquest dilluns després que el diari ‘ABC’ hagi filtrat una conversa de Montero amb una periodista en què atribueix a la covid-19 la menor afluència a la manifestació feminista però diu que no ho dirà públicament. La conversa era en ‘off the record’, prèvia a una entrevista i la ministra d’Igualtat no sabia que la càmera ja enregistrava.

Pastor ha criticat que el govern espanyol ha actuat “tard i malament” amb la crisi del coronavirus i ha dubtat dels plans de desescalada de l’executiu de Pedro Sánchez. “On són els protocols de coordinació per a possibles rebrots?”, ha qüestionat la popular, pel fet que ara es deixi en mans de les CCAA la gestió en la fase 3. “No pot fugir d’estudi”, ha dit. Pastor també ha opinat que la fiscalia haurà de demanar que Montero sigui testimoni a les causes que investiguen l’actuació de l’executiu.

Per altra banda, Ciutadans ha registrat aquest dilluns una petició de compareixença de Montero perquè doni explicacions sobre les manifestacions que va fer amb la periodista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa