El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demanarà a la JEC prohibir el 9-N del Tsunami
  • CA

“Són actes que podrien derivar a atacs a les eleccions a més de ser propaganda independentista”. Cayetana Álvarez de Toledo ha carregat contra els esdeveniments anunciats per aquest dissabte, dia de reflexió. “Són actes presumptament festius perquè es plantejen com un desafiament a la jornada de reflexió”, ha etzibat la candidata del PP per Catalunya després d’anunciar que el seu partit presentarà, aquest dijous, quatre recursos a la Junta Electoral Central per evitar la celebració “d’actes de campanya antidemocràtics”, un per cada província catalana.

“El Tsunami o qui sigui està jugant per veure fins on arriben”, ha afirmat abans d’assegurar que el govern espanyol no investiga qui està darrere perquè “es trobarien amb amics i socis”. Álvarez de Toledo ha participat aquest dijous en una roda de premsa organitzada per l’ACN on també ha lamentat que TV3 es rigui d’una part de Catalunya.

Per una altra banda, la marquesa ha assegurat que la situació a Catalunya “s’està convertint en un ‘matrix’ degradat fins el deliri”, en relació a la noticia que els CDR planejaven tancar-se amb el president Torra dins el Palau de la Generalitat. “Són urgents els psiquiatres”, ha etzibat. “Ell [Torra] serà cridat a declarar per això”, ha predit la candidata.

El PP no s’abstindrà a Sánchez

Álvarez de Toledo també ha promès que el Partit Popular no s’abstindrà per facilitar una possible investidura de Pedro Sánchez i, pel que fa la promesa del candidat socialista d’extradir el president Puigdemont, la candidata ha assegurat que el president en funcions “no diu la veritat ni quan es contradiu a si mateix”.

La marquesa també ha titllat de “perillosa” la proposta dels socialistes ja que així donen arguments als independentistes a dir que Espanya no és un estat de dret. “Aquí hi ha separació de poders, però la promesa de Sánchez és patètica perquè el govern espanyol només pot donar orientacions generals de política, no ordres”, ha etzibat.

Álvarez de Toledo ha assegurat que només una victòria del seu partit serà capaç d’acabar amb el govern de Sánchez-Torra, al contrari que una de Ciutadans o de Vox. També ha dit que un govern del PP es centraria en protegir els més vulnerables amb polítiques de conciliació i contractes de persones en risc d’exclusió social. La candidata també ha comunicat que passarà la jornada de reflexió passejant per Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa