El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP i Cs avancen en la “necessitat d’un centredreta unit” al País Basc i a Catalunya
  • CA

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el responsable d’acció institucional de Ciutadans, José María Espejo, han coincidit aquest dimarts en la “necessitat que el centredreta vagi unit a les eleccions” al País Basc i a Catalunya, segons han informat fonts dels populars després de la reunió que han mantingut els dos líders. “Hem coincidit en la necessitat d’establir mecanismes perquè el centredreta vagi unit en aquests territoris perquè l’esquerra, els radicals i els independentistes no aprofitin la fragmentació de vot”, han afirmat les mateixes fonts. La trobada ha estat “cordial i productiva” en el marc de la “bona relació” que mantenen les dues formacions, han indicat els populars.

En paral·lel, el PP ha designat ja els candidats per a les eleccions al País Basc i a Galícia, anunciades ahir pel lehendakari Íñigo Urkullu i pel president Alberto Núñez Feijóo per al pròxim 5 d’abril. En concret, el Comitè Electoral Nacional dels populars ha designat aquesta tarda els presidents regionals del partit en aquestes autonomies –el mateix Feijóo en el cas de Galícia i Alfonso Alonso en el cas del País Basc- a proposta del president del partit, Pablo Casado.

De la mateixa manera, Casado ha proposat a García Egea que busqui “fórmules de col·laboració” amb Cs per a les eleccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa